Як замаринувати огірки з червоною смородиною та базиліком: збережіть рецепт

Огірки прийнято закочувати з листям смородини, хрону, навіть із гірчицею. Рідкісна господиня зважиться на такий експеримент, щоб покласти в баночку з огірками ягоди.

Здивуйте своїх домашніх огірками з червоною смородиною та базиліком.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Огурцы
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • огірки – 1 кг;
  • смородина (червона) – 150-180 гр;
  • базилік (листя) – 3 шт.;
  • чорний перець – 3 горошини;
  • кріп (парасолька) – 1 гілка;
  • хрін – 1/3 листа;
  • смородина (листя) – 2 шт.;
  • вишня (листя) – 1 шт.;
  • вода – 1 літр;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • сіль – 2 ст. л.

Як готувати

1. Чисті огірки вимочуємо у холодній воді та обрізаємо кінчики.

2. На дно чистих банок викладаємо листя хрону, вишні, базиліка та смородини, перець горошком, потім часник, огірки, а зверху ягоди та кріп.

3. Для приготування розсолу додаємо у воду цукор, сіль і доводимо до кипіння, після чого заливаємо банки і накриваємо кришками.

4. Стерилізуємо заготівлі 5-10 хвилин у каструлі з окропом і закочуємо кришки.

Перевертаємо і після того, як охолонуть, прибираємо огірки на зберігання.

Читайте також

  • Чому ваша смажена картопля завжди пригорає? Дізнайтесь, як це виправити
  • Як правильно зберігати заготівлі, щоб вони не зіпсувалися: поради для молодих господарок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *