Огірки прийнято закочувати з листям смородини, хрону, навіть із гірчицею. Рідкісна господиня зважиться на такий експеримент, щоб покласти в баночку з огірками ягоди.
Здивуйте своїх домашніх огірками з червоною смородиною та базиліком.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Потрібно:
- огірки – 1 кг;
- смородина (червона) – 150-180 гр;
- базилік (листя) – 3 шт.;
- чорний перець – 3 горошини;
- кріп (парасолька) – 1 гілка;
- хрін – 1/3 листа;
- смородина (листя) – 2 шт.;
- вишня (листя) – 1 шт.;
- вода – 1 літр;
- цукор – 2 ст. л.;
- часник – 2-3 зубчики;
- сіль – 2 ст. л.
Як готувати
1. Чисті огірки вимочуємо у холодній воді та обрізаємо кінчики.
2. На дно чистих банок викладаємо листя хрону, вишні, базиліка та смородини, перець горошком, потім часник, огірки, а зверху ягоди та кріп.
3. Для приготування розсолу додаємо у воду цукор, сіль і доводимо до кипіння, після чого заливаємо банки і накриваємо кришками.
4. Стерилізуємо заготівлі 5-10 хвилин у каструлі з окропом і закочуємо кришки.
Перевертаємо і після того, як охолонуть, прибираємо огірки на зберігання.
Читайте також
- Чому ваша смажена картопля завжди пригорає? Дізнайтесь, як це виправити
- Як правильно зберігати заготівлі, щоб вони не зіпсувалися: поради для молодих господарок