Дуже корисний для здоров'я томатний сік, але якщо в ньому немає солі. Заготувати її на зиму не так складно, як здається.
А ще це чудовий спосіб переробити великий урожай помідорів, який не рівну годину почне псуватися.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як закатати томатний сік без стерилізації.

Немає нічого простішого.
1. Спочатку чисті томати потрібно пропустити через м'ясорубку чи подрібнити блендером. Не зайвим буде попередньо вирізати плодоніжку.
2. Потім перетираємо томатне пюре через сито, щоб позбутися насіння і шкірки. У результаті одержуємо томатний сік без домішок.
3. Далі додаємо прянощі для смаку. Асортимент досить широкий, від звичайного чорного перцю до часнику, листя базиліка та кореня імбиру.
4. Ставимо каструлю із соком на плиту, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин.
5. Розливаємо по стерилізованих банках і закочуємо. Як заготівлі охолонуть, забираємо на зберігання.
Читайте також
- Як смажити яйце, щоб білок не чіплявся на дно і не ставав надто тонким: маленька хитрість – глазуня вийде ніжною та повітряною
- Нема куди подіти кабачки? Приготуйте з них ці смачні оладки із сиром