Кабачки можна замаринувати на зиму за дуже простим рецептом, який не забере багато часу.
У результаті виходить дуже смачна закуска, яку за бажання можна подати як гарнір разом із м'ясом.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Потрібно:
- кабачки – 3 кг;
- сіль – 2 ст. л.;
- перець чорний на смак;
- цукор – 6 ст. л.;
- олія рослинна – 1 ст. л.;
- петрушка та кріп по 1 пучку;
- оцет (9%) – 1 ст. л.;
- часник до смаку.
Як готувати
1. Нарізаємо кабачки напівкруглими скибочками завтовшки по 1 см.
2. Перекладаємо їх у миску, посипаємо сіллю та чорним перцем, цукром і поливаємо олією та оцтом.
3. Потім потрібно подрібнити зелень та часник і посипати цією сумішшю заготовку.
4. Перемішуємо овочі та залишаємо маринуватися при кімнатній температурі на 2 години.
5. Розкладаємо по чистих банках, ставимо їх у каструлю з водою та стерилізуємо у гарячій воді по 5 хвилин кожну.
Закочуємо, перевертаємо і після того, як охолонуть, прибираємо на зберігання в темне і прохолодне місце. Приємного апетиту!
Читайте також
- Розкрито секрет смачного домашнього вівсяного печива: краще, ніж у магазині
- Бажаєте приготувати смачну кашу? Заздалегідь підготуйте 2 чайні пакетики – і ось для чого