Що приготувати з кабачків на зиму: оригінальна закуска та гарнір до м'ясних страв

Кабачки можна замаринувати на зиму за дуже простим рецептом, який не забере багато часу.

У результаті виходить дуже смачна закуска, яку за бажання можна подати як гарнір разом із м'ясом.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Кабачок
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • кабачки – 3 кг;
  • сіль – 2 ст. л.;
  • перець чорний на смак;
  • цукор – 6 ст. л.;
  • олія рослинна – 1 ст. л.;
  • петрушка та кріп по 1 пучку;
  • оцет (9%) – 1 ст. л.;
  • часник до смаку.

Як готувати

1. Нарізаємо кабачки напівкруглими скибочками завтовшки по 1 см.

2. Перекладаємо їх у миску, посипаємо сіллю та чорним перцем, цукром і поливаємо олією та оцтом.

3. Потім потрібно подрібнити зелень та часник і посипати цією сумішшю заготовку.

4. Перемішуємо овочі та залишаємо маринуватися при кімнатній температурі на 2 години.

5. Розкладаємо по чистих банках, ставимо їх у каструлю з водою та стерилізуємо у гарячій воді по 5 хвилин кожну.

Закочуємо, перевертаємо і після того, як охолонуть, прибираємо на зберігання в темне і прохолодне місце. Приємного апетиту!

Читайте також

  • Розкрито секрет смачного домашнього вівсяного печива: краще, ніж у магазині
  • Бажаєте приготувати смачну кашу? Заздалегідь підготуйте 2 чайні пакетики – і ось для чого

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *