Як приготувати курку арабською: такого ви точно не куштували – смачний і простий рецепт

Курку в нашій кулінарній традиції готують досить часто, оскільки це найдоступніший вид м'ясної продукції.

З цієї причини розумно змінюватиме звичну рецептуру.

У такому разі птах нікому не набридне, зазначає експерт мережевого видання “БелНовости” в галузі кулінарії кухарка Юлія Архіпова.

курица
Фото: © Білновини

Як приготувати курку по-арабськи

Список продуктів, які потрібно підготувати

– близько 600 г філе;
– Шматок твердого сиру (100-150 грамів);
– дві ложки сметани із середніми показниками жирності;
– половина склянки горіхів (можна брати будь-які);
– три ложки олії для смаження;
– сіль зі спеціями на власний розсуд;
– два курячі яйця;
– ложка молока;
– половина склянки сухарів для паніровки;
– 2-3 ложки борошна.

Метод приготування

Спочатку потрібно вимити філе, розділити його на порційні шматки та акуратно відбити. Потім окремої ємності з'єднуємо молоко з яйцями, доводимо суміш до однорідного стану.

Кожен шматок обдаємо борошном, яєчною сумішшю та сухариками.

Розігріваємо сковорідку. Обсмажуємо курку з двох сторін по п'ять хвилин на добре розігрітій сковороді з олією. Забираємо птаха.

Беремо форму для випікання.

Курку спочатку обдаємо сметаною і викладаємо. Посипаємо страву подрібненими горіхами та тертим сиром.

Готуємо лише 15 хвилин при 180 градусах духовки.

Раніше ми розповідали про те, як приготувати класичну карбонару.

Читайте також

  • Як приготувати картоплю айдахо: здивуйте домашніх незвичайним рецептом
  • Що приготувати із сиру: ще один смачний десерт – перевірений часом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *