Як спекти шоколадний кекс із сирною начинкою: улюблений десерт у дорослих та дітей

Господині можуть порадувати своїх домашніх легким та ситним шоколадним кексом.

Десерт можна подати як до чаю з нагоди, так і до сніданку.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Продукты
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • сир 350 гр
  • яйця 3 шт.;
  • олія вершкове 100 гр;
  • шоколад 100 г;
  • борошно 110 гр;
  • цукор 150 гр
  • розпушувач 0,5 ч. л;
  • ванілін за смаком,
  • сіль щіпка.

Як готувати

1. На водяній бані розтопіть олію та шоколад. Два яйця збийте із цукром (100 гр) і сіллю до утворення піни.

2. Додайте розтоплений шоколад та олію в яєчну суміш, перемішайте, потім додайте, борошно, розпушувач та ванілін.

3. Замішуємо тісто, яке має вийти за консистенцією як густа сметана.

4. Сир протираємо через сито, додаємо яйце, цукор та ванілін, збиваємо блендером.

5. У форму для випічки, змащену олією або застелену пергаментом, переливаємо частину тіста.

5. Потім викладаємо начинку з|із| сиру і зверху заливаємо залишками тіста.

Розігріваємо духовку до 180 градусів та випікаємо кекс 45-50 хвилин. Приємного апетиту!

Читайте також

  • 4 продукти, які в жодному разі не можна додавати в холодець: всі зусилля підуть нанівець
  • 2 секретні інгредієнти для найсмачніших тефтелів: страва стане вашою коханою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *