Як напекти кексів без молока, сметани та довгого вимішування тіста: збережіть рецепт

Свіжі та повітряні кекси – це чудове частування до чаю або кави. Приємною новиною буде дізнатися, що напекти їх можна буквально нашвидкуруч.

Для цього рецепту не потрібно ні молоко, ні інші молочні продукти, а впоратися із завданням зможе навіть новачок.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як швидко напекти кексів.

Кексы
Фото: Pixabay

Потрібно:

  • яйця 4 шт.;
  • цукор 150 гр;
  • олія вершкове 120 гр;
  • олія рослинна 100 мл;
  • розпушувач 10 гр;
  • борошно 300 г;
  • цукор ванільний 10 гр.

Як готувати

1. Дістаньте масло з холодильника, щоб воно підтало, потім змішайте до однорідного стану з яйцями.

2. У готову масу додайте олію і збийте все віночком.

3. Додайте цукор – звичайний і ванільний, розпушувач для тіста і збивайте, доки все не розчиниться.

4. Потім додайте|добавляйте| муку|борошно|, перемішайте тісто до однорідного стану і розлийте його за формами на 2/3 від об'єму.

Випікають кекси у розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.

За готовністю можна посипати випічку цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Читайте також

  • Розчинна кава: розвінчуємо міфи – в них вірить 99 людей із 100
  • Лечо по-радянському: рецепт, перевірений часом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *