Що приготувати з гарбуза: десерт, який можна навіть худнутим

Гарбуз зберігається добре та довго. Якщо дотриматися всіх необхідних умов, то вона не тільки не зіпсується і збереже свої корисні властивості, але може навіть дозріти, якщо була зірвана раніше терміну.

Однак у бувалих господинь гарбуз не залежується, тим більше якщо вони худнуть до свят.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, що смачного приготувати з гарбуза.

Яйца
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • гарбуз 400 гр;
  • яйця 2 шт.;
  • родзинки 100 гр;
  • борошно (рисове) 6 ст. л;
  • розпушувач 1 ч. л;
  • сіль щіпка;
  • цукор (мед) на смак.

Як готувати

1. Промиваємо родзинки та залишаємо його в теплій воді, а в цей час очищаємо гарбуз від шкірки та насіння. М'якуш натираємо на великій тертці.

2. Віджимаємо надлишки соку, перекладаємо в миску і додаємо родзинки.

3. В окремому посудині збиваємо яйця із сіллю, по готовності переливаємо в миску з гарбузом.

4. Змішуємо борошно з розпушувачем і просіюємо суміш гарбуза і яєць.

5. Змащуємо форми для кексів олією, перекладаємо в них тісто і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин. Приємного апетиту!

Читайте також

  • Чому американці та європейці не їдять гречку: здивуйтеся справжній причині, коли прочитаєте
  • Що потрібно зробити із салом, яке ви збираєтеся засолити: секрет ідеального смаку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *