Досить сприймати макарони виключно як гарнір – на їх основі можна приготувати безліч смачних страв, у тому числі чимало апетитних салатів.
Рецептом листкового салату із макаронами поділилася експерт мережевого видання «БелНовости», кухарка Юлія Архіпова.
Почнемо із підготовки копченого бекону. 200 г цього продукту потрібно нарізати тонкими скибочками та обсмажити на сковороді без олії до золотистої скоринки. Потім за допомогою шумівки перекладіть бекон на тарілку, залишивши жир у сковороді.

Ретельно промийте овочі та зелень – вам знадобиться по 200 г капусти (червонокачанної, білокачанної чи савойської), кукурудзи, по 100 г свіжих огірків, томатів та листя салату.
Капусту потрібно нашаткувати, огірки та помідори – нарізати. Також зробите і зі 100 г розсольного сиру, а листя салату порвіть.
Змішайте огірки з помідорами та смаженим беконом і підготуйте заправку, змішавши у довільній кількості оливкову олію та лимонний сік.
Викладайте салат шарами: капуста, кукурудза, м'який сир, відварені макарони (теж близько 200 г), листя салату. Збризкуйте кожен шар заправкою.
У центр салату викладіть суміш із бекону та овочів. Ще раз збризкайте заправкою, посоліть і додайте спеції (за бажанням).
Читайте також
- Як за 30 секунд «виправити» кислі мандарини: стануть солодшими за цукор
- Зайвий інгредієнт у драниках: відмовтеся від нього, щоб страва вийшла по-справжньому смачною