Що незвичайного можна приготувати з макаронами: спробуйте салат

Досить сприймати макарони виключно як гарнір – на їх основі можна приготувати безліч смачних страв, у тому числі чимало апетитних салатів.

Рецептом листкового салату із макаронами поділилася експерт мережевого видання «БелНовости», кухарка Юлія Архіпова.

Почнемо із підготовки копченого бекону. 200 г цього продукту потрібно нарізати тонкими скибочками та обсмажити на сковороді без олії до золотистої скоринки. Потім за допомогою шумівки перекладіть бекон на тарілку, залишивши жир у сковороді.

Макароны
Фото: © Білновини

Ретельно промийте овочі та зелень – вам знадобиться по 200 г капусти (червонокачанної, білокачанної чи савойської), кукурудзи, по 100 г свіжих огірків, томатів та листя салату.

Капусту потрібно нашаткувати, огірки та помідори – нарізати. Також зробите і зі 100 г розсольного сиру, а листя салату порвіть.

Змішайте огірки з помідорами та смаженим беконом і підготуйте заправку, змішавши у довільній кількості оливкову олію та лимонний сік.

Викладайте салат шарами: капуста, кукурудза, м'який сир, відварені макарони (теж близько 200 г), листя салату. Збризкуйте кожен шар заправкою.

У центр салату викладіть суміш із бекону та овочів. Ще раз збризкайте заправкою, посоліть і додайте спеції (за бажанням).

Читайте також

  • Як за 30 секунд «виправити» кислі мандарини: стануть солодшими за цукор
  • Зайвий інгредієнт у драниках: відмовтеся від нього, щоб страва вийшла по-справжньому смачною

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *