Як смачно замаринувати кабачки: рецепт з листям смородини

Перші кабачки дачники та городники ще смажитимуть, а коли насититься, то почнуть готувати запаси на зиму.

У цьому випадку знадобиться один цікавий рецепт маринованих кабачків зі смородиновим листям.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Кабачки
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • кабачок – 1-2 шт.;
  • чорний перець горошок – 5 шт.;
  • перець запашний – 5 шт.;
  • гвоздика – 3 шт.;
  • кріп – 1 пучок;
  • часник – 2 зубчики;
  • листя смородини – 2 шт.;
  • листя вишні – 2 шт.;
  • оцтова кислота (70%) – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • вода – 1 л.

Як готувати

1. Кабачки нарізаємо кільцями і викладаємо в банку (1 літр), потім листя смородини та вишні.

2. Насипаємо чорний та запашний перець, гвоздику. Подрібнюємо кріп та часник і також відправляємо до банку.

3. Завантажуємо кабачок і заливаємо окропом, після чого накриваємо кришкою.

4. Готуємо маринад: в 1 літр окропу додаємо сіль та цукор, доводимо до кипіння.

5. Зливаємо воду з банки та заливаємо кабачки маринадом, після чого додаємо 1 ч. л. оцтової кислоти.

Закриваємо банки кришками, перевертаємо, залишаємо за кімнатної температури, поки не охолоне, і прибираємо на зберігання в темне і прохолодне місце.

Раніше ми розповідали, із яких грибів не можна варити суп.

Читайте також

  • Як смачно та ситно приготувати кабачки: не потрібно винаходити велосипед – перевірений рецепт
  • Які продукти не варто купувати в супермаркеті: неприємна правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *