Як готувати салат «Лінива шаурма»: смак практично такий самий, як і у традиційної шаурми

Готувати шаурму в домашніх умовах непросто, але якщо ви любите цю страву, спробуйте її аналог – салат під назвою «Лінива шаурма».

Ця закуска відрізняється легкістю приготування, а її смак практично не відрізняється від класичного варіанта шаурми.

Інгредієнти досить доступні:

Салаты
Фото: © Білновини
  • Купка курки – 450 г;
  • Пекінська капуста – 1 качан;
  • Огірки – 2 штуки;
  • Помідори – 2 штуки;
  • Морква по-корейськи – 200 г;
  • Лаваш – 3 штуки;
  • Сметана;
  • Майонез;
  • Зерниста гірчиця;
  • Часник – 2 зубчики.

Нарізану на шматочки грудку потрібно обсмажити на сковороді зі спеціями – сіллю, перцем, паприкою або сумішшю трав.

Зачекайте, поки м'ясо охолоне, а поки що можете зайнятися іншими продуктами.

“Пекінку” наріжте на тонкі смужки, а огірки та помідори – невеликими кубиками. Корейську моркву можна залишити цілою або трохи подрібнити.

Нарізати варто і лаваш – на маленькі квадрати чи смужки. Шматочки, що виходять, обсмажте їх на сухій сковороді до хрусткої скоринки.

Змішайте сметану, майонез та зернисту гірчицю і додайте до них подрібнений часник. Коли ви все перемішаєте, у вас вийде густа та ароматна заправка.

З'єднайте всі інгредієнти у великій мисці: пекінську капусту, огірки, помідори, курку, моркву та хрусткі шматочки лаваша. Полийте салат приготованим соусом і обережно перемішайте.

Читайте також

  • Як перевірити червону ікру на натуральність: не дайте себе обдурити
  • Що можна подавати на новорічний стіл, а що категорично заборонено: складаємо новорічне меню 2025

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *