Один із зайвих рецептів – угорське лечо. Заготівля розбурхувала уяву господарок ще більше, ніж баклажанна ікра.
Можна навіть не перевіряти – банки з лечо взимку порожніють серед перших, тому заготівля ніколи не псується.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як приготувати справжнє угорське лечо.

Потрібно:
- перець болгарський – 2,5 кг;
- томатний сік – 1 л;
- цукор – 100 гр;
- рослинна олія – 100 мл;
- сіль (велика) – 2 ч. л.;
- паприка (мелена) – 1 ч. л.;
- гострий перець (мелений) – 1 ч. л.;
- оцту (9%) – 100 мл.
Як готувати
1. Для угорського лечо потрібно вибрати м'ясистий і соковитий перець. Видаліть плодоніжку, насіння, наріжте півкільцями.
2. Візьміть томатний сік або розбавте томатну пасту водою (500 мл пасти на 600 мл води), додайте олію, оцет, сіль та цукор, паприку та доведіть соус до кипіння.
3. Після того, як паста залишить пару хвилин, додайте нарізаний перець і варіть на слабкому вогні 7-10 хвилин.
4. Розлийте лечо в стерилізовані банки, закрийте кришками, переверніть та залиште на 12 годин під рушником.
Як охолоне, прибирайте у темне та прохолодне місце на зберігання. Приємного апетиту!
Раніше ми розповідали, що потрібно додати у воду при варінні свіжих яєць.
Читайте також
- Що приготувати з болгарського перцю: спробуйте цей рецепт
- Цю помилку припускаються майже всі: чому яйце не можна розбивати прямо на сковороду