На масляний тиждень потрібно обов'язково побалувати себе французьким млинцем.
Це були б звичайнісінькі млинці, якби не густий і ароматний апельсиновий сироп.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як це готувати.

Потрібно:
- яйця – 3 шт.;
- борошно – 125 гр;
- молоко – 250 мл;
- сіль – ч. л.;
- вершкове масло – 100 гр;
- апельсини – 2 шт.;
- цукор – 4 ст. л.;
- коньяк – 50 мл.
Як готувати
1. Відокремлюємо жовтки, білки збиваємо із сіллю до стійкої піни, а жовтки збиваємо віночком з молоком, після чого вливаємо 50 гр розтопленого вершкового масла.
2. Просіюємо борошно, замішуємо тісто, додаємо збиті білки, перемішуємо.
3. Готове тісто прибираємо під плівкою у холодильник на 30 хвилин. Потім можна випікати млинці на сухій сковороді.
4. З апельсинів знімаємо шкірку, нарізаємо соломкою, з м'якоті плода віджимаємо сік.
5. На чистій сковороді нагріваємо цукор і, коли він перетвориться на карамель, додаємо вершкове масло (50 гр).
6. Перемішуємо, вливаємо апельсиновий сік і далі готуємо на слабкому вогні до утворення густої консистенції. Потім вливаємо коньяк.
7. Згортаємо млинці трикутниками, викладаємо на сковороду з соусом, нагріваємо з двох сторін, щоб млинці просочилися соусом, і подаємо до столу зі збитими вершками або морозивом. Приємного апетиту!
Раніше ми розповідали, як приготувати ліниву ватрушку з сиром.
Читайте також
- Як приготувати в духовці соковите куряче філе з сиром та ананасом: простий та смачний рецепт – ідеальна страва до обіду
- Як приготувати ліниву ватрушку з сиром: найпростіший і найшвидший рецепт