Як приготувати французький млинцевий десерт: страва, що стала класикою

На масляний тиждень потрібно обов'язково побалувати себе французьким млинцем.

Це були б звичайнісінькі млинці, якби не густий і ароматний апельсиновий сироп.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як це готувати.

Блин
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 125 гр;
  • молоко – 250 мл;
  • сіль – ч. л.;
  • вершкове масло – 100 гр;
  • апельсини – 2 шт.;
  • цукор – 4 ст. л.;
  • коньяк – 50 мл.

Як готувати

1. Відокремлюємо жовтки, білки збиваємо із сіллю до стійкої піни, а жовтки збиваємо віночком з молоком, після чого вливаємо 50 гр розтопленого вершкового масла.

2. Просіюємо борошно, замішуємо тісто, додаємо збиті білки, перемішуємо.

3. Готове тісто прибираємо під плівкою у холодильник на 30 хвилин. Потім можна випікати млинці на сухій сковороді.

4. З апельсинів знімаємо шкірку, нарізаємо соломкою, з м'якоті плода віджимаємо сік.

5. На чистій сковороді нагріваємо цукор і, коли він перетвориться на карамель, додаємо вершкове масло (50 гр).

6. Перемішуємо, вливаємо апельсиновий сік і далі готуємо на слабкому вогні до утворення густої консистенції. Потім вливаємо коньяк.

7. Згортаємо млинці трикутниками, викладаємо на сковороду з соусом, нагріваємо з двох сторін, щоб млинці просочилися соусом, і подаємо до столу зі збитими вершками або морозивом. Приємного апетиту!

Раніше ми розповідали, як приготувати ліниву ватрушку з сиром.

Читайте також

  • Як приготувати в духовці соковите куряче філе з сиром та ананасом: простий та смачний рецепт – ідеальна страва до обіду
  • Як приготувати ліниву ватрушку з сиром: найпростіший і найшвидший рецепт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *