Таке частування стане чудовою самостійною стравою, яка прикрасить будь-який стіл.
Але можна також використовувати шоколадний домашній кекс як основу для приготування торта.
Процес приготування досить простий.

Для початку важливо підготувати всі інгредієнти у правильній пропорції.
Які продукти потрібні
- борошно – 1,5 ст. л.;
- цукор – 200 г;
- какао-порошок – 4 ст. л.;
- вода – 200 мл;
- розчинна кава – 0,5 ч. л.;
- сода харчова – 1 ч. л.;
- лимонний сік – 1 ст. л.;
- олія – 0, 25 ст. л.
Також слід взяти щіпку солі та половину пакетика ванільного цукру.
Як правильно приготувати шоколадний кекс
Спочатку всі сухі інгредієнти потрібно змішати, але без додавання цукру. Його треба перемішати з олією, водою та лимонним соком до повного розчинення.
Обидві суміші потрібно з'єднати та ретельно перемішати віночком або збити міксером.
Як тільки тісто буде готове, його можна ставити в духовку (180 градусів) на 40 хвилин.
Готовність кексу можна перевірити за допомогою зубочистки.
Перед подачею частування слід прикрасити ягодами, шматочками фруктів та цукровою пудрою.
Раніше ми розповідали, як приготувати низькокалорійний десерт лише з трьох інгредієнтів.
Читайте також
- Не стільки сіль та перець: господині розповіли, які спеції треба додати в котлети, щоб страва стала кращою – два несподівані компоненти
- Як приготувати шашлик з курки в духовці: страва, яка прикрасить святковий стіл – простий спосіб приготування