Чим здивувати гостей на Новий рік: приготуйте зимовий салат з авокадо та мандаринів

Мандарини рідко з'являються на столі як інгредієнт салату. Однак у поєднанні з горіхами та зеленню вони дають незвичайний смак.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як приготувати зимовий салат з авокадо та мандаринів.

Потрібно:

  • мандарини 6 шт.;
  • авокадо 2 шт.;
  • сир фета 150 г;
  • горіхи волоські 230 гр;
  • салат 400 г;
  • рукола 40 гр;
  • зелена цибуля;
  • натуральний мед 3 ст. л;
  • олія рослинна 50 мл;
  • апельсиновий сік 60 мл;
  • паста кунжутна 40 г;
  • оцет яблучний 2 ч. л.

Як готувати

1. Ядра горіхів змішуємо з 2 столовими ложками меду і прибираємо в розігріту до 190 градусів духовку на 10-12 хвилин, доки не стануть золотистого кольору.

Мандарины
Фото: © Білновини

За готовністю посипаємо сіллю до смаку.

2. Змішуємо масло, апельсиновий сік, пасту та яблучний оцет, додаємо мед та перемішуємо.

3. Подрібнюємо зелень, сир фета, авокадо та очищені скибочки мандаринів.

4. На дно миски викладаємо зелень, потім мандарини, авокадо, сир та горіхи, поливаємо все заправкою і перемішуємо.

Даємо настоятися та подаємо до столу. Приємного апетиту!

Читайте також

  • Що приготувати з пекінської капусти та шинки: дивовижно простий салат
  • Німецький фермер пояснив справжню причину, чому в Європі не їдять гречку: білоруси та росіяни можуть цим пишатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *