Багато салатів можна приготувати з пекінської капусти, і всі вони відрізняються легкістю і свіжим смаком.
Можна навіть приготувати закуску до святкового столу. Вийде дуже корисний і смачний салат із пекінки, креветок та ананаса.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як приготувати легкий святковий салат.

Потрібно:
- пекінка – ½ качана;
- креветки – 300 гр;
- палички крабові – 200 гр;
- ананаси консервовані – 400 гр;
- майонез (йогурт натуральний) – 3 ст. л.;
- сіль за смаком.
Як готувати
1. Розбираємо капусту на листя, промиваємо та вирізаємо тверді прожилки.
2. Дрібно нарізаємо листя і складаємо салатник.
3. З консервованих ананасів зливаємо сироп, за потреби нарізаємо скибочки.
4. Відварюємо і чистимо креветки, нарізаємо їх дрібно разом із крабовими паличками.
Змішуємо інгредієнти та заправляємо на смак натуральним йогуртом або домашнім майонезом.
Раніше ми розповідали як приготувати заправку для грецького салату.
Читайте також
- Як зробити карамелізовану цибулю: ідеальне доповнення для бургерів та бутербродів – приготувати може кожен
- Як олів'є, але тільки смачніше: забутий рецепт салату – смачно та ситно