Як приготувати домашній майонез: у рази смачніший за магазинний

Звичний соус може бути в рази смачнішим і кориснішим, якщо приготувати його вдома.

При цьому можна обійтись невеликою кількістю інгредієнтів.

Які продукти потрібні

  • соняшникова олія – 150 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • гірчиця – 1 ч. л.;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • цукор – 1/3 ч. л.;
  • сіль – 1/2 ч. л.

Процес приготування

Окремо потрібно змішати лимонний сік із сіллю та цукром.

Соусы
Фото: Pixabay

Потім потрібно влити олію, гірчицю, все перемішати.

Після цього масу слід перелити у чашу для блендера, додати яйце та збити.

Якщо майонез готується на яйцях домашніх курей, то його колір буде більш жовтим.

Якщо хочеться зробити смак домашнього соусу цікавішим, то можна додати трохи сушеного або подрібненого часнику, кріп чи перець.

Такий майонез до смаку не поступається магазинному.

Зберігати готовий соус можна в холодильнику не більше 4 днів.

Читайте також

  • Що додати в тісто для пельменів, щоб воно було м'яким та еластичним: кулінарні хитрощі
  • Як приготувати котлети з капусти?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *