Багато хто часто варить картоплю, тому що це відмінний гарнір та основа для пюре.
Однак відвар часто просто зливається.
Це неприпустимо.

Якщо знати про те, як приготувати на основі рідини чудову страву, то ви перестанете позбавлятися її, вважає кухар Юлія Архіпова, експерт з кулінарних питань мережевого видання “БелНовости”.
Як приготувати соус на картопляному відварі?
Інгредієнти
– Склянка відвару;
– маленька ложка гірчиці (краще брати не дуже гостру);
– велика ложка яблучного оцту;
– близько 30 г будь-якої свіжої зелені;
– 100 мл будь-якої нерафінованої рослинної олії;
– по щіпці цукру, кмину та перцю;
– Сіль.
Метод приготування
Даний соус може стати прекрасною салатною заправкою або допоможе підкреслити смак страв з овочів, риби, м'яса, птиці. Також його можна подавати і до будь-якого гарніру.
Спочатку потрібно в ємності змішати з олією спеції, цукор, потрібну кількість солі та яблучний оцет. Консистенція має вийти максимально однорідною.
Після цього варто якомога дрібніше порубати зелень і ввести до складу соусу.
Залишиться лише влити вказану кількість картопляного відвару та перемішати.
Раніше ми розповідали про те, які помилки зіпсують смак картопляного пюре.
Читайте також
- Які спеції ідеально підходять для гречки: не всі господині знають – кухарі розкрили секрети
- Як приготувати пишний омлет на сковороді: головний секрет – додавати молоко не треба



