Фарш використовується для котлет, начинок або приготування макаронів по-флотськи.
Є ще одна популярна страва, яка подобається дітям – фрикадельки. Розкажемо, як приготувати їх із томатним соусом.
Потрібно:
- фарш (яловичий) – 0,5 кг;
- помідори – 0,8 кг;
- часник – 2 зубчики;
- цибуля біла – 1 шт.;
- базилік – 1 шт.;
- олія рослинна – 3 ст. л.;
- яйце – 1 шт.;
- оцет (бальзамічний) – 2 ст. л.;
- гірчиця (діжонська) – 2 ч. л.;
- розмарин, орегано, сіль перець чорний на смак.
Як готувати
1. Подрібніть розмарин, змішайте з гірчицею та орегано, додайте суміш у фарш.

2. Додайте яйце, сіль та чорний перець, перемішайте, сформуйте невеликі фрикадельки, охолодіть їх у холодильнику.
3. Подрібніть базилік, цибулю, часник і перець чилі, обсмажте на олії на середньому вогні спочатку цибулю, потім часник, перець, базилік і останніми додайте очищені від шкірки помідори.
4. За готовністю соусу додайте бальзамічний оцет, зменшіть вогонь.
5. На чистій сковороді на олії обсмажте фрикадельки 8-10 хвилин, потім додайте готовий соус і тушкуйте під кришкою.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачні грінки зі звичайного батона.
Читайте також
- Як приготувати солодкий імператорський омлет: страва, яка урізноманітнить сніданок – легкий рецепт
- Розкрито рецепт зимового чаю: корисний та зігріваючий.