Як приготувати буряк: нічим не гірше борщу – простий рецепт

Деякі забувають про те, що використовувати буряки можна не тільки для приготування борщу: є ще одна цікава перша страва.

Буряк по ряду параметрів нагадує борщ, проте відмінності все-таки є.

Тому для різноманітності варто приготувати і смачний суп, вважає експерт з кулінарних питань мережевого видання “БелНовости” кухар Юлія Архіпова.

свекольник
Фото: © Білновини

Як приготувати буряк

Список необхідних інгредієнтів

– півкіло м'яса (краще свинини);
– два буряки невеликого розміру;
– одна велика цибулина та середня морква;
– Один середній болгарський перець;
– велика ложка соку лимона;
– 3-4 картоплини;
– ложка томатної пасти;
– дві часточки часнику;
– свіжа зелень;
– Сіль, лавровий лист, перець.

Методика приготування

Насамперед варимо бульйон. Після цього прибираємо м'ясо, нарізаємо його і залишаємо на столі. Якщо ви варили бульйон з лавровим листом і горошинами перцю, їх також можна видалити.

Відправляємо в бульйон подрібнену картоплю і варимо.

Тим часом починаємо займатися овочами.

Протягом кількох хвилин обсмажуємо цибулю з морквою, подрібненою кубиками. Буряк краще постаратися подрібнити на тонкі бруски.

Відправляємо до засмаження. Готуємо овочі близько п'яти хвилин.

Відправляємо бруски болгарського перцю, сіль, томатну пасту, сік лимона та спеції за бажанням. Перемішуємо і чекаємо на хвилину. Вливаємо 250 мл води.

Зводимо після закипання вогонь до мінімуму та готуємо протягом десяти хвилин під кришкою.

Вводимо овочеву суміш до картоплі у бульйон.

Далі відправляємо подрібнений часник та зелень. Повертаємо свинину. Готуємо кілька хвилин. Вимикаємо плиту. Перед подачею буряка рекомендується почекати не менше 20 хвилин.

Раніше ми розповідали про те, як врятувати надто кислу квашену капусту.

Читайте також

  • Чому під час приготування кави не рекомендується використовувати воду з-під крана: не всі про це знають
  • Готуємо печиво з вівсяних пластівців: можна навіть у піст

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *