Корисна порада при приготуванні засмажки для борщу: значно заощадите час

Який це борщ та без засмаження?

Відповідно до класичного рецепту для приготування цієї «складової» першої страви вам знадобляться такі овочі, як цибуля, морква, буряк.

Це ще не всі інгредієнти – потрібно також додати томатну пасту, оцет, цукор та сіль.

Тарелка борща
Фото: Pixabay

Ну і без олії, само собою, обійтися не вдасться. До речі, часом замість звичного рослинного господиня використовують вершкове або топлене масло – спробуйте, можливо, цей варіант вам сподобається більше.

А тепер про порядок дій.

Першим у розігріту на сковорідці масло має вирушити нашатковану цибулю.

Дочекайтеся, поки він забарвиться у приємний золотистий колір, а потім додайте моркву. До речі, якщо ви вирішили відійти від класичного рецепту та додати до борщу болгарський перець, це варто зробити на даному етапі.

Після цього можна відправляти до решти інгредієнтів буряк, яким належить стати м'яким і пофарбувати решту компонентів борщу.

Справа за малим – «збагатити» вміст сковороди томатною пастою (можна замінити на нарізані томати) та спеціями. Не забудьте влити невелику кількість води, щоб засмаження не пригоріло.

А тепер – обіцяний лайфхак, який допоможе вам скоротити проведений на кухні час. Просто збільште обсяг інгредієнтів, що використовуються вдвічі: одну частину відправляйте в каструлю до борщу, а іншу – в морозильну камеру, звідки можете дістати її наступного разу, коли вирішите приготувати смачний обід.

Читайте також

  • Як зробити своїми руками бісквітний мох для прикрашання торта: такий десерт запам'ятається надовго
  • Вінегрет по-новому: які інгредієнти додати до знайомого салату

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *