Легкі та повітряні пироги особливо цінуються любителями домашньої випічки.
Для цього тесту не повинно бути багато, воно не повинно бути липким та важким, а начинка не повинна створювати проблем під час готування.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати і що буде потрібно.

Потрібно:
- борошно 250 гр;
- олія вершкове 150 гр;
- розпушувач 1 ч. л;
- сир (5-9% жирності) 300 гр;
- сметана 3 ст. л;
- цукор 180 гр;
- яйця 2 шт.;
- ванільний цукор 1 ч. л;
- цукрова пудра та кокосова стружка за смаком.
Як готувати
1. Змішуємо борошно з розпушувачем і додаємо нарізане кубиками вершкове масло.
Перемішуємо все в однорідну крихту.
2. Додаємо 80 г цукру і одне збите яйце, замішуємо м'яке тісто, яке потрібно помістити в пакет і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
3. Змішуємо сир, сметану, звичайний та ванільний цукор, яйце. Збиваємо блендером у однорідну масу.
4. Розігріваємо духовку до 180 градусів Цельсія, розкочуємо тісто, поміщаємо його у форму для випікання, щоб вийшли високі борти.
5. Додаємо начинку, розподіляємо її лопаткою та забираємо пиріг у духовку на 30-40 хвилин.
Начинка за цей час має стати густою, а тісто рум'яним.
Після того як пиріг охолоне, виймаємо його з форми і посипаємо цукровою пудрою або кокосовою стружкою. Приємного апетиту!
Читайте також
- Як нагодувати всю сім'ю за копійки: поради для економних господарок
- Що робити, якщо холодець не застиг: із цієї ситуації є 2 виходи