Як приготувати найніжніший пиріг із сиром: більше ніяких сирників

Легкі та повітряні пироги особливо цінуються любителями домашньої випічки.

Для цього тесту не повинно бути багато, воно не повинно бути липким та важким, а начинка не повинна створювати проблем під час готування.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати і що буде потрібно.

Продукты
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • борошно 250 гр;
  • олія вершкове 150 гр;
  • розпушувач 1 ч. л;
  • сир (5-9% жирності) 300 гр;
  • сметана 3 ст. л;
  • цукор 180 гр;
  • яйця 2 шт.;
  • ванільний цукор 1 ч. л;
  • цукрова пудра та кокосова стружка за смаком.

Як готувати

1. Змішуємо борошно з розпушувачем і додаємо нарізане кубиками вершкове масло.

Перемішуємо все в однорідну крихту.

2. Додаємо 80 г цукру і одне збите яйце, замішуємо м'яке тісто, яке потрібно помістити в пакет і прибрати в холодильник на 30 хвилин.

3. Змішуємо сир, сметану, звичайний та ванільний цукор, яйце. Збиваємо блендером у однорідну масу.

4. Розігріваємо духовку до 180 градусів Цельсія, розкочуємо тісто, поміщаємо його у форму для випікання, щоб вийшли високі борти.

5. Додаємо начинку, розподіляємо її лопаткою та забираємо пиріг у духовку на 30-40 хвилин.

Начинка за цей час має стати густою, а тісто рум'яним.

Після того як пиріг охолоне, виймаємо його з форми і посипаємо цукровою пудрою або кокосовою стружкою. Приємного апетиту!

Читайте також

  • Як нагодувати всю сім'ю за копійки: поради для економних господарок
  • Що робити, якщо холодець не застиг: із цієї ситуації є 2 виходи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *