Як смачно запекти звичайну капусту: результат вас приємно здивує

Якщо йдеться про цікаві страви на основі капусти, то найчастіше використовуються броколі, кольорова та деякі інші різновиди овочів.

Для білокачанної зазвичай залишають лише голубці та борщ.

Проте навіть цей базовий овоч можна цікаво приготувати, вважає експерт у галузі кулінарії мережевого видання “БелНовости” кухарка Юлія Архіпова.

капуста
Фото: © Білновини

Як можна смачно запекти звичайну капусту?

Список продуктів

– приблизно півкіло капусти;
– пара ложок гранульованого часнику;
– 1-2 ложки паприки;
– три ложки рафінованої олії;
– сіль з перцем на власний розсуд.

Процес приготування

Пару верхніх листів із капустяного качана варто видалити. Якщо ви хочете, щоб у фіналі страва була м'якшою, то спробуйте спочатку її відварити.

Після цього потрібно розділити качан на дві частини. Качан не видаляємо: вона виконуватиме роль “кріплення”.

Після кожної половини відрізаємо частину капусти, щоб зробити наші шматки більш тонкими. Після цього поділяємо їх на дві однакові частини.

Кожну зі сторін капусти обробляємо олією, сіллю та спеціями.

Після цього готуємо капусту протягом півгодини при 200 градусах духовки.

Раніше ми розповідали про те, як досвідчені господарки готують сирники без використання курячих яєць.

Читайте також

  • Як приготувати картопляні оладки: такого рецепту ви ще точно не куштували
  • Як приготувати соус з картопляного відвару: ви здивуєтеся – незвичайний рецепт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *