Піца як із шкільного буфету: щоб її приготувати, зовсім не потрібно бути кухарем

Запах дріжджового тіста, апетитний хрускіт скоринки і тягучий сир — ці відчуття знайомі кожному, хто стояв у черзі біля шкільного буфету з кількома монетами в кишені.

Сьогодні можна повернути цей смак, не виходячи з дому.

Для тесту знадобиться змішати теплу воду з цукром, сіллю та дріжджами.

Пицца
Фото: © Білновини

Просіяне борошно вводиться поступово, а потім додається олія.

М'яке тісто накривають рушником і залишають підходити у теплі. За дві години воно перетвориться на повітряну основу.

Куряче філе відварюють, нарізають кубиками та доповнюють солодкими скибочками консервованих ананасів. Твердий сир труть на тертці – його знадобиться багато.

Тісто ділять на дві частини, розкочують у прямокутники та проколюють вилкою, щоб основа не вздувалась.

Заготовки випікають 15 хвилин|мінути| при 200°C.

Гарячу основу змащують томатним соусом, викладають курку, ананаси та рясно поливають майонезом. Зверху щедро сиплють сир.

Піцу відправляють у духовку до золотистої скоринки. Готову страву нарізають на квадрати, як раніше, і подають, доки сир ще тягнеться.

Секрет хрустких країв – у змащуванні тіста олією перед випіканням. Італійські трави в тесті додадуть аромату, а сир, що плавиться, зробить текстуру ідеальною.

Цей рецепт не вимагає кулінарних навичок, але точно поверне вас у ті дні, коли піца з буфету видавалася головним щастям гастронома.

Читайте також

  • Що професіонали додають у воду при варінні рису: зробіть так само – гості вишикуються в чергу за рецептом
  • Як приготувати твердий сир у себе вдома: не зрівняється з магазинним

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *