Рибні хвостики з рисом і сардиною — смачний перекус для всієї родини
Проста і смачна страва на перекус. Попри те, що продукти використовуються звичайні, закуска виглядає красиво і презентабельно. Її можна сміливо поставити на святковий стіл і гості теж будуть в захваті, інформує Ukr.Media.
Необхідні продукти:
1 упаковка вафельних коржів
200 грамів рису
3 цибулини
500 грамів сардин
4 курячих яйця
пів чайної ложки чорного перцю
пів чайної ложки базиліка
солі
розмарин
кріп
Починаємо приготування:
Рис відварюємо до готовності і охолоджуємо.
Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками. Кладемо на сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору. А потім перекладаємо в тарілку.
Рибку перекладаємо на тарілку, розминаємо виделкою. Перекладаємо її до цибулі, додаємо рис.
Розмарин кладемо в чашку, додаємо базилік і чорний перець. Перетираємо товкачем і додаємо в начинку. Туди ж кладемо сіль і все добре перемішуємо. За необхідності додаємо в начинку рідину з сардин і перемішуємо. Додаємо подрібнену зелень і знову перемішуємо.
Беремо вафельні листи і змащуємо рідиною від сардин. Даємо трохи розм'якшити і ділимо на 4 частини. Кожну частину звертаємо в конус, а потім начиняємо приготовленою сумішшю. Перекладаємо на дошку.
У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і збиваємо.
Кожен конус занурюємо в яйце і перекладаємо на розпечену сковороду. Обсмажуємо з двох сторін до рум'яної скоринки. А потім перекладаємо на тарілку.
Готові конуси охолоджуємо, потім кладемо в холодильник до повного охолодження. А потім можна подавати до столу.