Як приготувати ікру з баклажанів: простий рецепт на зиму

Ікра з баклажанів – це класична закуска. Приготувати її може будь-який городник, зібравши рештки врожаю на грядках.

Існує кілька варіантів приготування овочевої ікри. Цей рецепт відрізняється простотою виконання.

Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Баклажан
Фото: © Білновини

Потрібно:

  • баклажани 1 кг;
  • перець 1 кг;
  • помідори 1,5 кг;
  • цибуля ріпчаста 0,7 кг;
  • цукор та сіль по 1 ст. л;
  • часник 10 зубчиків;
  • оцет (9%) 1 ст. л;
  • олія ½ склянки.

Як готувати

1. Чистимо і нарізаємо цибулю, обсмажуємо на олії.

2. З помідорів знімаємо шкірку, нарізаємо і відправляємо смажитися на сковороду разом із цибулею.

3. Смажимо 2-3 хвилини і додаємо нарізаний шматочками болгарський перець. Можна додати до смаку кабачок.

4. Додаємо півсклянки рослинної олії та нарізані баклажани.

5. Доводимо овочі до кипіння, гасимо ще 20 хвилин на слабкому вогні і додаємо сіль, цукор та пропущений через прес часник.

Подрібнюємо блендером, доводимо до кипіння, додаємо оцет і розливаємо ікру стерилізованими банками. Як охолонуть – прибираємо на зберігання у темне та прохолодне місце.

Читайте також

  • Як посмажити м'ясо, щоб воно вийшло м'яким, а не як підошва: добавка, яку багато хто забуває, а деякі не знають
  • У чому секрет смачних драників: докладний рецепт для кулінарів-початківців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *