Ікра з баклажанів – це класична закуска. Приготувати її може будь-який городник, зібравши рештки врожаю на грядках.
Існує кілька варіантів приготування овочевої ікри. Цей рецепт відрізняється простотою виконання.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова – кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як готувати.

Потрібно:
- баклажани 1 кг;
- перець 1 кг;
- помідори 1,5 кг;
- цибуля ріпчаста 0,7 кг;
- цукор та сіль по 1 ст. л;
- часник 10 зубчиків;
- оцет (9%) 1 ст. л;
- олія ½ склянки.
Як готувати
1. Чистимо і нарізаємо цибулю, обсмажуємо на олії.
2. З помідорів знімаємо шкірку, нарізаємо і відправляємо смажитися на сковороду разом із цибулею.
3. Смажимо 2-3 хвилини і додаємо нарізаний шматочками болгарський перець. Можна додати до смаку кабачок.
4. Додаємо півсклянки рослинної олії та нарізані баклажани.
5. Доводимо овочі до кипіння, гасимо ще 20 хвилин на слабкому вогні і додаємо сіль, цукор та пропущений через прес часник.
Подрібнюємо блендером, доводимо до кипіння, додаємо оцет і розливаємо ікру стерилізованими банками. Як охолонуть – прибираємо на зберігання у темне та прохолодне місце.
Читайте також
- Як посмажити м'ясо, щоб воно вийшло м'яким, а не як підошва: добавка, яку багато хто забуває, а деякі не знають
- У чому секрет смачних драників: докладний рецепт для кулінарів-початківців.