Закуски з сиру апетитні і прості у приготуванні, до того ж навряд чи знайдеться людина, яка від них відмовиться.
Прикладом можуть бути сирні кульки. Часто їх можна знайти в меню барів та забігайлівок.
Експерт мережевого видання “БелНовости” Юлія Архіпова, кухар, пекар четвертого розряду розповіла, як правильно готувати сирні кульки вдома.

Потрібно:
- сир (твердий) – 300 гр;
- борошно – 3 ст. л.;
- яйця – 2 шт.;
- сіль за смаком;
- розпушувач – 10 гр;
- панірувальні сухарі;
- олія рослинна для смаження.
Як готувати
1. Подрібніть сир, натерши його на дрібну тертку.
2. Відокремте білки та жовтки. Для цього рецепту потрібно лише білок.
3. Збийте білок із сіллю в пишну масу, а потім просійте борошно, змішане з розпушувачем.
4. Перемішайте і додайте тертий сир, вимішайте тісто і сформуйте кульки не більші за волоський горіх.
5. Обвалюйте заготовки в панірувальних сухарях і смажте у великій кількості розігрітої олії приблизно по 2 хвилини.
Раніше ми розповідали, як спекти справжні ватрушки із сиром.
Читайте також
- Навіщо досвідчені господині вимочують картоплю перед смаженням: не всі про це знають
- Як легко та смачно запекти картоплю з сиром та сосисками: аромат цієї страви нікого не залишить байдужим