Змастіть лаваш фаршем і зробіть лінивий і смачний пиріг

Нагодуйте всю сім'ю лінивим, але при цьому дуже смачним та ситним м'ясним пирогом! Для нього не потрібно готувати тісто, вимішувати та довго чекати. Пиріг складається з м'ясної начинки, лаваша та заливки! Мабуть, це найледачіший і найпростіший рецепт. Однак результат приємно здивує і вас, і всю родину!

М'ясна начинка пирога

Смак пирога залежить насамперед від начинки. Тому не скупіться на спеції!

Інгредієнти:

  • фарш (свино-яловичий) — 750 г;
  • цибуля — 3 шт.;
  • сіль за смаком;
  • спеції (італійські трави, чорний перець, сушений часник, паприка) — по 1 ч. л.

Дрібно наріжте цибулю. Відправте до фаршу. Посоліть, додайте всі спеції. Перемішайте м'ясну начинку, інформує Ukr.Media.

Сметанна заливка

Друга складова смаку пирога — це заливка. Вона проста, але така вдала!

Інгредієнти:

  • яйце — 3 шт.;
  • сметана (будь-якої жирності) — 200 г;
  • сир (твердий або моцарела) — 200 г;
  • сіль та спеції за смаком.

До яєць додайте сметану, посоліть, додайте улюблені спеції (трохи). Збовтайте віночком чи вилкою до однорідності. Натріть сир на великій тертці. Видправте половину до заливки. Решту залиште для сирної шапочки.

Складання лінивого пирога

Зрештою, всі інгредієнти готові! Залишилося лише взяти 2 лаваші і приступити до збирання пирога. Розподіліть половину фаршу по лавашу. Заверніть щільний рулет. Те саме повторіть з другим лавашем.

Форму вистеліть пергаментним папером. При необхідності змастіть олією. Наріжте рулет із лаваша на однакові шматочки по висоті. Розподіліть по формі.

Зверху розподіліть усю заливку. Вона заповнить порожнечі і просочить лаваш! Випікайте в духовці при 180 градусах протягом 40-45 хвилин.

Потім дістаньте пиріг. Посипте сиром, що залишився. Поверніть у духовку ще на 5-10 хвилин, щоб шапочка зарум'янилася. Діставайте його з форми, коли він трохи охолоне.

Це дуже смачно, ситно та оригінально! Лінивий пиріг готується досить швидко: ніякої метушні з тістом та брудної кухні. Смачного!

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *