Соус, який зробить будь-яку м’ясну страву в рази смачнішою
Інгредієнти:
Журавлина — 350 грам.
Цукор — 3/4 склянки.
Цедра апельсина — 1 чайна ложка.
Сік апельсина — 1/2 склянки.
Паличка кориці — 1 штука.
Приготування:
Ягоди переберіть, вимийте і обсушіть. Викладіть в каструлю або сотейник.
Додайте цукор, корицю, сік і цедру апельсина. Поставте на вогонь.
Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте, періодично помішуючи, хвилин 15.
В кінці акуратно видаліть корицю. Дайте соусу трохи охолонути, а після, якщо вам здасться соус занадто густим, додайте трохи води і знову проваріть кілька хвилин. А якщо занадто рідкий, уваріть ще ще трохи. По бажанню соус можна пропустити через сито, про те, якщо Вам до смаку, ягоди журавлини можна залишити.