Підсіли на цю редиску ще торік — цього року заготовляю на зиму вдвічі більше

Але є й інші овочі, які можна сміливо заготовляти, адже вони допоможуть зробити зимове меню різноманітнішим. Один із таких овочів — редис. Діставши взимку баночку хрусткої консервованої редиски, можна легко додати літній сонячний настрій до сімейного обіду, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • редис;
  • кріп та петрушка;
  • лавровий лист — по 1 шт у банку;
  • часник — по 2 зубчики в банку;
  • запашний перець — по 3 шт. у банку;
  • перець горошком — по 4 шт. у банку.

Для маринаду:

  • вода — 1 л;
  • цукор — 3 ст.л;
  • сіль — 2 ст.л;
  • оцет 9% — 60 мл.

Приготування:

У стерилізовані банки помістіть лавровий лист, часник, запашний перець, перець горошком і ароматну зелень.

Щільно заповніть банки редисом.

Редис необхідно заливати тричі. Перший раз залийте редис окропом, залиште на 5-6 хвилин і злийте воду. Другий раз знову залийте редис окропом, залиште на 5-6 хвилин. Після цього злийте воду у мірну ємність та доведіть до об'єму 1 літр. Перелийте рідину в каструлю, додайте цукор та сіль. Після закипання додайте до маринаду оцет.

Гарячим маринадом залийте банки з редисом до самого верху. Закрийте прокип'яченими кришками, переверніть і залиште на столі до остигання.

Консервована редиска може зберігатися аж до весни. Заготівля має гострокислий смак. Консервований редис можна додавати в салати або подавати до столу як закуску.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *