Смажу сирно-бісквітний омлет на десерт — і тістечок не треба

Повітряний бісквіт або суфле — вершкове, маслянисто-сирне, ніжно-ванільне, апетитне — всім омлетам омлет. І це просто яйця і просто сир, інформує Ukr.Media.

А головне, не всі відразу зрозуміють, що це — а дізнавшись попросять рецепт.

Інгредієнти:

  • Яйця 2 шт;
  • Сир 190-150 г;
  • Борошно ½ склянки;
  • Молоко ½ склянки;
  • Вершкове масло 2 ст.л.;
  • Цукор 1 ст.л;
  • Ваніль, родзинки за смаком, цукрова пудра для присипки.

Приготування:

Сир розкришити, розім'яти в однорідну масу без крихт.

Якщо сир сухуватий, можна додати трохи вершків. Хоча краще брати некислий, жирний, в міру сухий, в міру вологий сир.

Розділити яйця на жовтки і білки. Жовтки розтерти з маленькою дрібкою солі, додати до сиру. А заодно: цукор, ваніль, молоко. Збити легенько вінчиком.

Білки збити до перших піків.

До сирної маси додати борошно, змішати. Маса повинна бути легкою, за консистенцією як густе омлетне тісто.

Можна додати родзинки (попередньо "запарені", промиті, просушені).

До сирно-жовткової маси додати збиті білки, знову акуратно змішати до однорідності (не вінчиком, ложкою).

Розігріти на сковорідці вершкове масло. Коли з'явиться пінка, зняти її акуратно.

Влити омлетну масу. Можна допомогти їй добре розподілитися ложкою — вирівняти її швиденько.

Смажити 3-4 хв на середньому вогні (або майже на малому), до золотистого рум'янцю знизу.

І найважливіше і цікаве. Перевернути омлет лопаткою. Через хвилину, коли трохи підсушиться, розділити наш бісквітно-сирний омлет на рівні однакові шматочки, дольки.

Обсмажувати отримані омлетики ще 3-4 хвилини до рум'янцю. Можна злегка помішувати.

Якщо масла мало, можна додати ще, малими шматочками, щоб омлет не охолоджувався.

Смажити до готовності, до найсмачнішого вершково-ванільного, сирно-бісквітного аромату. До перетворення на чудовий бісквіт.

А подавати під цукровою пудрою, зі смачним варенням або джемом.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *