Смажена печінка: топ кращих рецептів приготування страви

Чи любите ви смажену печінку? Можливо, так ви її ще не вмієте готувати? Ми зібрали топ кращих рецептів приготування печінки, інформує UkrMedia.

По-строгановськи

Беремо:

  • 500 грам яловичої печінки,
  • 2-3 цибулини,
  • 2 склянки сметани,
  • 3 ст. л. рослинної олії,
  • 1 ст. л. томатного соусу,
  • 1 ст. л. борошна,
  • сіль і чорний перець за смаком.

Приготування:

Печінку промити і зачистити від плівок, нарізати брусочками сантиметрової товщини. На сухій сковороді обсмажити борошно до кремового відтінку, пересипати в тарілку. Цибулю дрібно нарізати і спасерувати на олії, потім обсмажити печінку, посипати її борошном, посолити, поперчити. Засипати цибулею, додавши сметану і соус, перемішати і тушкувати до повної готовності близько 15 хвилин на слабкому вогні.

З гірчицею

Беремо:

  • 500 грам яловичої печінки,
  • 1 цибулина,
  • 2-3 ст. л. гірчиці,
  • 2 ст. л. рослинної олії і вершкового масла,
  • 1/4 склянки борошна,
  • перець і сіль за смаком.

Приготування:

Печінку нарізати брусочками по 1 см завтовшки, а цибулю — півкільцями. Приготувати панірування з борошна, перцю і солі. Обвалявши в ній печінку, обсмажити на розпеченій суміші олій. Коли печінка зарум'яниться, додати на сковороду гірчицю і цибулю, смажити все разом ще 15 хвилин до повної готовності.

Карамельно-томатна

Беремо:

  • 500 грам яловичої печінки,
  • 1/3 склянки води,
  • 50 грам кетчупу,
  • 3 ст. л. борошна,
  • 2 ст. л. коричневого цукру,
  • 1 ст. л. рослинної олії,
  • 1 ст. л. соєвого соусу і оцту.

Приготування:

Нарізати печінку тонкими брусочками, запанірувати в суміші борошна з перцем і сіллю. У воді розмішати цукор, кетчуп і соєвий соус, додати оцет. Розігріти сковороду з олією і обсмажити печінку до рум'яного стану. Потім залити її підготовленою сумішшю і тушкувати до готовності протягом 20 хвилин.

З білим вином

Беремо:

  • 500 грам яловичої печінки,
  • 100 мл білого вина,
  • 3 зубчики часнику,
  • 2 червоних цибулини,
  • 1 пучок петрушки,
  • 2 ст. л. вершкового масла і коньяку,
  • 1 ст. л. оливкової олії,
  • 1 ч. л. морської солі,
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю.

Приготування:

Нарізати цибулю півкільцями і обсмажити на сильному вогні на 1 ст. л. вершкового масла до прозорості. Розчавити часник, покласти його до цибулі, обсмажити, поперчити і посолити, влити вино і повністю його випарити. Дрібно порубати петрушку і половину її додати в отриманий соус. Промити і обсушити печінка, прибрати плівки, нарізати її соломкою товщиною 1-1,5 см. Розжарити на сковороді з товстим дном 1 ст. л. вершкового масла, влити оливкову олію, викласти печінку, поперчити і посолити. Обсмажити з кожної сторони протягом двох хвилин. Залити коньяком, прогріти ще 30 секунд. Залити печінку приготовленим соусом, протушкувати протягом 5 хвилин, перед подачею засипати петрушкою, що залишилася.

По-східному

Беремо:

  • 500 грам яловичої печінки,
  • 1 зубчик часнику,
  • 4 ст. л. рослинної олії,
  • 1 ст. л. крохмалю,
  • по 1 ч. л. меленого імбиру і солі,
  • 2 ст. л. курячого бульйону,
  • 1,5 ст. л. соєвого соусу,
  • 1 ст. л. томатної пасти,
  • 1 ч. л. крохмалю,
  • зелень.

Приготування:

Печінку промити, нарізати її тонкими пластинками, потім розрізати на смужки по 2,5 см шириною. Перемішати імбир, крохмаль і сіль, влити 2 ст. л. рослинної олії і води, збити до однорідності. Запанірувати печінку в крохмальній суміші, залишити на 15 хв. У сковороді розігріти 2 ст. л. олії, швидко обсмажити печінку з усіх боків, додати зелень і часник, смажити ще 30 секунд. Змішати томатну пасту, бульйон, цукор, соєвий соус, влити до печінки, довести до кипіння, тушкувати ще 30 секунд, прибрати з вогню, подавати печінка з приготовленим соусом.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *