Палички з сиром та цибулею: ідеальні до всього

Сьогодні у нас зовсім нескладний і швидкий рецепт. Будемо готувати пишні і м'які палички. Тісто роблю на сметані і обов'язково додаю більше зеленої цибулі. Палички ідеальні для перекусу, до перших страв замість хліба або просто із солодким чаєм, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт
  • сіль — 0.5 ч.л
  • сметана — 250 г є
  • сир — 100 г
  • ковбаса(по бажанню) — 80 г
  • зелена цибуля — один пучок, 50 г
  • борошно — 400 г
  • сода — 0.5 ч.л
  • рослинна олія — для смаження

Приготування:

В миску розбиваємо 2 яйця, додаємо 0,5 ч.л. солі й злегка збиваємо вінчиком. Тепер відправляємо до яєць 250 г сметани.

Сметану беріть 15-20% і бажано кімнатної температури.

Далі в яєчно-сметанну масу додаємо 100 г тертого сиру, трохи докторської ковбаси (можна і без неї) і подрібнені пір'їнки зеленої цибулі.

Її я завжди стараюся класти більше, прям такий хороший пучок.

Перемішуємо всі інгредієнти разом і висипаємо 400 г просіяного борошна, а також 0,5 ч.л. соди. Замішуємо тісто. Воно має залишитися м'яким, але не прилипати до рук.

У вас борошна може піти трохи більше, ніж я вказав в рецепті. Це залежить і від самого борошна, і від жирності сметани, і від розміру яєць, але водночас, стараємося не забити тісто борошном.

Тепер накриваємо його рушником або кришкою і залишаємо так на столі на 10 хвилин.

Через 10 хвилин перекладаємо тісто на добре припорошений борошном стіл, зверху тісто також присипаємо борошном, щоб не прилипло до качалки, і розкочуємо в пласт товщиною 0,5 см. Розрізаємо розкачане тісто навпіл, а потім на смужки шириною 3,5 см.

Тісто дуже ніжне, тому беремо заготовки в руки акуратно.

В сковороду наливаємо рослинну олію, добре нагріваємо її і обсмажуємо палички з двох сторін до золотистого кольору.

Вогонь робимо нижче середнього, щоб тісто встигало прожаритися всередині і палички не підгоріли.

Перекладаємо їх на тарілку, застелену паперовими рушниками і відразу, гарячими, подаємо.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *