Смачний і корисний зимовий салат з червонокачанної капусти із зеленим горошком

Складові:

  • Капуста червонокачанна — 400 грам;
  • Горошок зелений — 340 грам консервований;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Петрушка — 6 гілочок;
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний — за смаком мелений;
  • Сік лимонний — 1.5 ст.л.;
  • Цукор — 2 щіпка;
  • Олія соняшникова — 3 ст.л.

Приготування:

Спочатку потрібно замаринувати цибулю. Цибулину очистити, промити, обсушити. Нарізати за бажанням — невеликими кубиками або півкільцями. Помістити в глибоку мисочку, інформує Ukr.Media.

Налити сік лимона. Підсипати за смаком сіль та цукровий пісок. Перемішати, залишити на п'ятнадцять-двадцять хвилин. Замість соку лимона можна взяти столовий або яблучний оцет.

Червонокачанну капусту звільнити від верхніх листків. Овоч помити і обсушити рушником.

Нарізати тонкою соломкою. Підсипати трохи солі і пом'яти капустяну соломку руками, щоб вона стала м'якою і соковитою.

До капусти додати замариновану цибулю разом з соком, який утворився. Перемішати.

Відкрити банку консервованого горошку. Злити розсіл з банки. Додати весь горошок в салатну миску. Перемішати.

Якщо у вас заморожений горошок, то його потрібно відварити в киплячій воді близько 7-8 хвилин після закипання. Попередньо розморожувати горошок не потрібно.

Із зелені для салату з червонокачанної капусти і зеленого горошку добре використовувати петрушку, кріп, кінзу — вибирайте на ваш смак.

Зелень промити і обсушити серветкою. Дрібно нарізати і додати в миску до решти інгредієнтів. Посолити і поперчити. Заправити соняшниковою олією, смачніше салат виходить з ароматною.

Салат з червонокачанної капусти і зеленого горошку готовий. Подавайте відразу до столу як салат або гарнір. Приємного апетиту!

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *