Складові:
- Капуста червонокачанна — 400 грам;
- Горошок зелений — 340 грам консервований;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- Петрушка — 6 гілочок;
- Сіль за смаком;
- Перець чорний — за смаком мелений;
- Сік лимонний — 1.5 ст.л.;
- Цукор — 2 щіпка;
- Олія соняшникова — 3 ст.л.
Приготування:
Спочатку потрібно замаринувати цибулю. Цибулину очистити, промити, обсушити. Нарізати за бажанням — невеликими кубиками або півкільцями. Помістити в глибоку мисочку, інформує Ukr.Media.
Налити сік лимона. Підсипати за смаком сіль та цукровий пісок. Перемішати, залишити на п'ятнадцять-двадцять хвилин. Замість соку лимона можна взяти столовий або яблучний оцет.
Червонокачанну капусту звільнити від верхніх листків. Овоч помити і обсушити рушником.
Нарізати тонкою соломкою. Підсипати трохи солі і пом'яти капустяну соломку руками, щоб вона стала м'якою і соковитою.
До капусти додати замариновану цибулю разом з соком, який утворився. Перемішати.
Відкрити банку консервованого горошку. Злити розсіл з банки. Додати весь горошок в салатну миску. Перемішати.
Якщо у вас заморожений горошок, то його потрібно відварити в киплячій воді близько 7-8 хвилин після закипання. Попередньо розморожувати горошок не потрібно.
Із зелені для салату з червонокачанної капусти і зеленого горошку добре використовувати петрушку, кріп, кінзу — вибирайте на ваш смак.
Зелень промити і обсушити серветкою. Дрібно нарізати і додати в миску до решти інгредієнтів. Посолити і поперчити. Заправити соняшниковою олією, смачніше салат виходить з ароматною.
Салат з червонокачанної капусти і зеленого горошку готовий. Подавайте відразу до столу як салат або гарнір. Приємного апетиту!
Джерело: ukr.media