Звичайно, фаршировані овочі — це дуже смачно, але для того щоб їх приготувати потрібен деякий час. І буває так, що ти просто не хочеш витрачати його на тривалий і трудомісткий процес. Тож пропонуємо рецепт страви, яку можна зробити за спрощеною технологією. Тобі не потрібно нічого фарширувати, а просто скласти всі інгредієнти в каструлю і тушкувати на слабкому вогні до готовності 30 хвилин, інформує Ukr.Media.
У цьому рецепті можна використовувати свіжі помідори. Їх потрібно 1,2 кг.
Інгредієнти:
- Солодкий великий перець — 4 шт.
- Помідори у власному соку — 800 гр.
- Морква середніх розмірів — 5 шт.
- Велика цибулина — 4 шт.
- Часник — 4 зубчики
- Круглозернистий рис — 100 гр.
- Цукор — 1 ст. ложка
- Рослинна олія — 3 ст. ложки
- Сіль, червоний гострий і чорний перець
Спосіб приготування:
Рис промийте холодною водою, відкиньте на сито. Закип'ятіть в каструлі 1-1,5 л води, посоліть, всипте рис і варити майже до готовності, 15 хвилин. Відкиньте готовий рис на сито.
Поки вариться рис, всі овочі очистити. Солодкий перець наріжте середніми кубиками, цибулю — дрібними. Моркву натріть на крупній тертці. Часник роздушіть і порубаєте.
У великому сотейнику з товстим дном розігрійте олію, покладіть цибулю, обсмажте на середньому вогні до м'якості, 5 хвилин.
Додайте моркву, обсмажуйте, помішуючи, до золотистого кольору, 10 хвилин.
Додайте в сотейник помідори разом з рідиною і влийте 1/2 склянки води. Доведіть до кипіння і готуйте 10 хвилин.
Покладіть в сотейник солодкий перець. Перемішайте і тушкуйте під кришкою 15 хв. Додайте рис, часник, цукор. Посоліть, поперчіть за смаком, готуйте 1-2 хвилини.
Вимкніть вогонь і дайте настоятися під кришкою 10-15 хвилин. Подавайте гарячим або холодним.
Джерело: ukr.media