Складна дружба: чи можна змішувати чорний та зелений чай, розповіли експерти

Наскільки ми всі знаємо, обидва чаї робляться з однієї рослини, але обробляються абсолютно по-різному. У них абсолютно різні хімічні властивості, які впливають на наш організм. Але чи дійсно можна змішати зелений і чорний чай? З цим ми розберемося в сьогоднішній статті, інформує Ukr.Media.

Складна дружба

Те, що обидва чаї створюються з однієї рослини ніяк не впливає на їхні різні властивості та склад. Змішаний чай чорний із зеленим може бути недоречний між собою і дати негативний вплив на організм. Зелений чай має ніжніший і приємніший смак, на відміну від свого друга — чорного чаю, який досить міцний і терпкий на смак. У результаті змішування, смак чорного чаю перебиває всі ноти зеленого. Єдине що може бути корисним від застосування такого чаю — це одночасний корисний вплив обох чаїв. Пропонуємо ознайомитися з корисними речовинами чорного і зеленого чаю.

Чорний чай

  • Допомагає усунути можливість розвитку онкологічних захворювань
  • Видаляє можливість появи захворювань серця
  • Уповільнює старіння
  • Зміцнює імунітет
  • Сприяє гарному травленню
  • Знижує рівень цукру в крові

До складу чорного чаю входять такі компоненти:

  • Провітамін A
  • Вітамін B1
  • Вітамін B2
  • Вітамін B15
  • Вітамін P
  • Вода
  • Зола

Зелений чай

  • Сприяє хорошій роботі мозку
  • Уповільнює старіння
  • Нормалізує вагу
  • Усуває ризик розвитку раку
  • Усуває ризик розвитку діабету
  • Видаляє неприємний запах із рота
  • Зміцнює серцево-судинну систему

До його складу входять:

  • Провітамін A
  • Вітамін B1
  • Вітамін B2
  • Вітамін В15
  • Вітамін РР
  • Вітамін Р
  • Вітамін С
  • Вітамін К
  • Вода
  • Зола

Через те, що температура заварювання для цих чаїв абсолютно різна, заварюючи за однією з них не вийде зберегти корисні речовини іншого чаю. Виходячи з цього виникає питання: «як заварити подвійний чай зберігши корисні речовини обох?»

А можна щось змішати, щоб було і смачно, і корисно?

Обидва чаї чудово змішуються з іншими, але тільки не між собою. Зелений чай можна змішати зі світлими улунами або білими й жовтими чаями, також трав'яний чай теж чудово увіллється в це поєднання. Один з найкорисніших чаїв — анчан, можливо змішати із зеленим чаєм і отримати максимум користі й прекрасний смак. Для змішування чорного чаю краще використовувати темні улуни, молоко, різні спеції, фрукти.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *