Повноцінна вечеря в одному посуді — рецепт врятує, коли немає часу та сил готувати

Рецепт дуже простий! На приготування потрібно часу хвилин 10. І при цьому виходить повноцінна вечеря, яку можна подати навіть гостям, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Рис — 2 склянки
  • Тепла вода — 4 склянки
  • Куряча гомілка — 8 шт.
  • Цибуля — 1-2 шт.
  • Морква — 2-3 шт.
  • Перець солодкий — 2 шт.
  • Горошок зелений — за смаком
  • Помідори чері — за смаком
  • Сіль
  • Спеції
  • Твердий сир
  • Соняшникова олія

Приготування:

Курячі гомілки миємо, солимо і додаємо спеції.

Можна заздалегідь замаринувати курку. Тоді ця страва вийде ще смачнішою! І не обов'язково використовувати курячі гомілки. Будь-які частини курки підійдуть.

На невеликій кількості рослинної олії обсмажуємо цибулю до прозорості та моркву. Смажимо хвилин 5-7. Моркву нарізаємо на маленькі кубики.

На дно форми, змащеної олією, викладаємо добре промитий рис. Зверху розподіляємо обсмажену цибулю з морквою, нарізаний болгарський перець та зелений горошок.

Зверху укладаємо курячі ніжки та помідори.

Заливаємо рис гарячою водою із розрахунку 1:2. В одній зі склянок з водою розчиняємо сіль.

Ставимо форму у духовку, розігріту до 180 градусів.

Готуємо приблизно годину. Потрібно дивитися по готовності рису. Може знадобитися трохи більше або навпаки менше часу.

Можна накрити форму фольгою — так страва приготується швидше. Але приблизно за 20 хвилин до готовності фольгу треба зняти.

Коли страва практично готова, посипаємо курячі гомілки натертим сиром і залишаємо в духовці ще на кілька хвилин. Можна подавати!

Спробуйте приготувати! Це дуже смачно і часу зовсім не забирає!

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *