Поради та рекомендації щодо вибору безпечного для здоров’я торта

Жодне святкове чаювання не обходиться без торта. Магазини пропонують вражаючий асортимент даних десертів. Але як не заплутатися в цьому різноманітті і купити дійсно смачний і якісний кондитерський виріб?

Де купувати

Насамперед необхідно визначитися, де ж шукати торт. Тут все гранично просто — підійде будь-який магазин або супермаркет. Але краще не купувати торт в якихось підозрілих крамницях або у вуличних торговців. Є ризик нарватися на продавця, для якого важливіша не якість товару, а можливість його продати, інформує Ukr.Media.

Упаковка

Найчастіше торти упаковані в пластикову або картонну упаковку. Обидва матеріали безпечні і ніяк не впливають на якість або смак товару. Бажано не вибирати десерт в непрозорій упаковці — так вдасться оцінити зовнішній вигляд лише по картинці на коробці, а будь-які пошкодження і зовсім не можна буде побачити до розкриття.

Важливо, щоб на упаковці не було слідів розтину, вм'ятин або дірок. Це — явна ознака порушення умов транспортування. Також варто уникати упаковки зі слідами конденсату або мокрими плямами. Вони з'являються при недотриманні умов зберігання.

Зовнішній вигляд

Далі необхідно оцінити зовнішній вигляд самого торта. Головне, щоб на поверхні не було крапель вологи, патьоків, вм'ятин і тріщин. Все це говорить про порушення умов транспортування. Якщо в десерті є безе, то його поверхня повинна бути матовою. Блиск означає, що безе відволожилося. Занадто яскраві кольори вказують на наявність барвників в складі.

Скільки зберігається

Перше, на що варто звернути увагу при вивченні інформації з упаковки — термін придатності кондитерського виробу. Натуральний десерт не зберігається довше 3 днів, більший термін зберігання — показник наявності консервантів. Виняток становлять пісочні торти, що зберігаються до 7 днів і вафельні торти, які можуть зберігатися аж до місяця.

Дата виробництва повинна бути підписана саме виробником. Краще не брати торт, термін придатності якого вказаний на окремій наклейці. Таку легко підробити, тому з'являється ризик нарватися на продукт не першої свіжості. Важливо також, щоб умови зберігання в магазині відповідали інструкції на упаковці.

Склад

У першу чергу варто звернути увагу на стандарти, за якими виготовлений торт. Рекомендується брати десерти, виготовлені за ДСТУ, адже тоді всі інгредієнти в складі будуть вказані точно. У складі десерту, виготовленого по ТУ, допускається опускати деталі.

Дійсно якісний торт містить борошно вищого сорту, яйця, вершкове масло, цукровий пісок або цукрову пудру, натуральне какаю, свіжі молочні та кисломолочні продукти, ягоди і фрукти, горіхи. Краще знайти торт, в якому молочні вершки, масло і яйця не будуть замінені на рослинні вершки, маргарин і яєчний порошок.

Рідко можна знайти торт, який зовсім не містить барвники та консерванти, але тут можна керуватися правилом: «чим менше, тим краще».

У разі покупки десерту для дитячих свят слід також звернути увагу на склад просочення і крему. Необхідно, щоб просочення коржів була безалкогольним — ніякого коньячного або ромового. Крем краще вибрати сметанний або йогуртовий, адже масляний крем може бути важким для дитячого травлення.

По можливості слід звернути увагу на запах кондитерського виробу. В ідеалі він не повинен бути хімозним або занадто яскравим. Це вказує на наявність ароматизаторів.

Але найкраще приготувати торт власноруч за перевіреними рецептами.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *