Обожнюєте соковиту курочку з хрусткою скоринкою, тоді уникайте цих голових помилок під час приготування

Завжди хочеться посмажити на сковороді соковиту курку з хрусткою скоринкою або посмажити смачну курячу грудку. Але не у всіх виходить це зробити, кухарі пояснили, як уникнути 7 головних помилок під час смаження курки, інформує Ukr.Media.

Перша помилка: готувати холодну курку. Дістаньте курку з холодильника за 15-20 хвилин до початку приготування, накрийте кухонним рушником і залиште за кімнатної температури. Заморожену курку розморозьте, а потім також витримайте 20 хвилин за кімнатної температури.

Друга помилка: використовувати вологе м'ясо. Забезпечить появу хрусткої скоринки обсушене паперовим рушником м'ясо. Зайва волога — бар'єр між м'ясом і маринадом. По поверхні сухої курки сіль і спеції розподіляться краще.

Третя помилка: смажити курку на холодній сковороді. Погано розігріта сковорода зіпсує страву. Налийте трохи рослинної олії та розігрійте сковороду 3-4 хвилини, а потім кладіть курку. Те ж саме правило діє для духовки.

Четверта помилка: неправильно розташовувати курку на деку або сковороді. При запіканні в духовці курку краще класти грудкою вниз. Біле м'ясо, яке часто виходить сухим, опиняється внизу — в місці, де скупчуються всі соки і спеції.

На пательню викладати курку потрібно на шкіру, нехай вона підсмажується насамперед, забезпечуючи філе ароматним соком, а потім перевертають на бік кісток.

П'ята помилка: варити бульйон із курячої грудки. Він виходить ненасиченим, нейтральним на смак. При приготуванні супу курку й овочі потрібно класти в холодну воду. Поступово нагріваючись, бульйон витягуватиме всі смаки з інгредієнтів. Якщо хочете зробити салат із куркою, то її краще відправити в киплячу воду — м'ясо вийде більш соковитим.

Шоста помилка: пересушувати курку. Обсмажуємо курку на розпеченій сковорідці з рослинною олією. Додаємо ароматні трави та вершкове масло наприкінці обсмажування. Смажимо на максимальному вогні до золотистого кольору з обох боків (перевертаємо тільки один раз, коли утвориться скоринка). Потім викладаємо в жароміцний посуд і прибираємо розігріту духовку на 8-10 хвилин. Курка виходить соковитою

Сьома помилка не давати курці "відпочити". М'ясо з пилу з жару не завжди найсмачніше. Щоб зберегти соковитість, готову курку або її частини краще залишити на 10-12 хвилин, загорнувши у фольгу або підготувавши для "відпочинку" підігріте заздалегідь блюдо з кришкою.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *