Неймовірно смачний гострий джем з томатів, який зможе приготувати кожен

Пектин, що міститься в сливовидних помідорах, а також природні цукри роблять цей овоч чудовим інгредієнтом для незвичайного джему. Природну солодкість соковитих стиглих помідорів підкреслить коричневий цукор з легкими карамельними нотками і кориця. А такі прянощі, як зіра і пекучий червоний перець не дадуть забути про те, що помідори — це овочі. В цілому смак гострого томатного джему виходить пікантним, збалансованим гостро-солодким і цікавим. Його можна подавати до чого завгодно: до м'яса замість соусу, у складі сирної тарілки, намазувати його на крекери, готувати з ним сендвічі і бургери, інформує Ukr.Media.

​Інгредієнти до рецепту:

  • 4 лимони (великих);
  • 2,5 кг помідорів "сливка", очищених від серцевин і нарізаних на шматки по 2,5 см;
  • 4 ст. світлого цукру мусковадо або світло-коричневого цукру;
  • 4 ч. л. меленої зіри;
  • 2 ч. л. (неповні) пластівців червоного перцю;
  • 4 короткі палички кориці;
  • 0,5 ч. л. меленої гвоздики;
  • 8 скибочок очищеного імбиру, товщиною 0,3 см.

Приготування страви за рецептом:

  • За допомогою овочечистки зніміть з лимонів широкими смужками цедру. Гірку білу серцевину викиньте.
  • Вичавіть лимонний сік через сито у велику широку каструлю. Додайте цедру лимона, помідори, цукор, зіру, 4 ч. л. солі, червоний перець, палички кориці, гвоздику, імбир. Варіть на середньому вогні, періодично помішуючи, поки помідори не пустять сік, а цукор не розчиниться, 15-20 хвилин.
  • Продовжуйте готувати, періодично помішуючи, поки суміш не потемніє і не стане сиропоподібою, а термометр для сиропу або фритюру не покаже температуру 104°С, 40-50 хвилин (час може змінюватись залежно від соковитості помідорів).
  • Зменшіть вогонь, якщо джем почне підгоряти. Дістаньте палички кориці.
  • Тим часом стерилізуйте 4 банки для консервування об'ємом по 240 мл і кришки.
  • Наповніть банки томатним джемом, не доливаючи до краю 0,5 см, а потім закрийте кришками.
  • Джерело: ukr.media

    Ответить

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *