Не збиваються 33-відсоткові вершки: які помилки були допущені

Легкі, повітряні і збиті вершки можуть прикрасити будь-який десерт. Але не завжди вдається домогтися такої консистенції. У чому може бути проблема і як її вирішити?

Якщо жирні вершки не збиваються, то це може бути з різних причин

  • Під час роботи міксера відбувається нагрів вінчиків. В цьому випадку відбувається розшарування продукту. Рекомендується перед приготуванням охолодити вершки і ємність з вінчиками в холодильнику.
  • Неправильно підібрана швидкість роботи пристрою. Для збивання вершків потрібно включати більш низький швидкісний режим. Якщо його підвищити, то продукт розшарується.
  • У складі є рослинні олії. Іноді виробники замовчують про заміну молочного жиру.
  • Використовується малопотужний блендер, який не здатний перемішати вершковий мус. Краще використовувати міксер, тому що він має плавну швидкість для перемішування інгредієнтів.
  • Був куплений неякісний продукт.
  • Вершки — це досить поживний продукт, тому що в складі є високий вміст жирів. Також в них знаходяться мінеральні солі і вітаміни А, Е, С, В1, В2, D і РР, інформує Ukr.Media.

    Щоб даний інгредієнт добре збився, необхідно дотримуватися деяких порад

  • Вершки потрібно збивати маленькими порціями (приблизно по 200-300 мл).
  • Використовувати широкий і глибокий посуд, щоб вінчик повністю занурювався в них.
  • Перед початком роботи все охолодити в холодильнику не менше однієї години.
  • Желатин або цукрову пудру необхідно додавати в уже збиті вершки.
  • Стежити за часом приготування. Вершки збиваються від 3 і до 10 хвилин, але все залежить від використовуваного пристрою (міксер, вінчик і т.д.).
  • Для загущення можна використовувати лимонний сік. На 500 мл знадобиться близько половини чайної ложки соку. Інший варіант — скористатися сумішшю цукрової пудри (2 ст. ложки) і крохмалю (1 ст. ложка).
  • Кілька цікавих фактів про вершки

  • Продукт дуже корисний, в поєднанні з морквяним соком допомагає побороти хвороби, пов'язані з нирками.
  • Мають заспокійливу дію в період стресу і безсоння.
  • У процесі виробництва продукту використовується важлива операція — сепарування.
  • Перший вершковий десерт був приготований в 17 столітті.
  • Джерело: ukr.media

    Ответить

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *