Запечена картопля корисніша за смажену і смачніша за «нудну» варену, інформує Ukr.Media.
Існує безліч рецептів приготування цієї страви. Серед них є варіант із сирною «шапочкою». Доповнює його помідорний шар, який покликаний зробити страву соковитішою та цікавішою.
Але професіонали не радять так чинити. Картопля через це запікатиметься вдвічі довше. Сир за цей час набуде форми темно-коричневої кірки.
Після остигання він затвердіє і кришитиметься, наче чипси. Сир краще додавати наприкінці. Тоді він розплавиться і тягтиметься.
Причина невдачі лежить на поверхні. Крохмаль, що міститься в картоплі, погано взаємодіє із кислотою помідорів. Водночас ці продукти довго сягають повної готовності.
Відмовлятися від помідорів не варто. Але потрібно трохи змінити рецептуру. Наприклад, слід викладати томати через один шар, чергуючи з майонезом, кабачком чи солодким перцем.
Джерело: ukr.media