Навіщо кухарі кладуть кубик льоду на сковороду під час смаження цибулі

Смажена цибуля подобається майже всім гурманам, інформує Ukr.Media.

Адже важко відмовитися від солодкуватої маси, що є ідеальним доповненням до м'яса та гарніру.

Але є проблема: під час термічної обробки цибульні шматочки можуть обвуглитися.

Багато кулінарів стикаються з цією невдачею раз у раз.

На щастя, є один маленький трюк, що дозволяє зупинити процес згорання та почорніння цибулі.

Достатньо на деякий час прибрати сковороду з вогню, а потім покласти на трохи охололий посуд… кубик льоду.

В який момент на сковороду треба кинути кубик льоду?

Це потрібно зробити після того, як ви зрозуміли, що цибуля почала надмірно засмажуватися.

Крижаний кубик, вчасно покладений на сковороду, миттєво охолодить її.

Так, кубик розтане. Але боятися того, що цибульна маса почне "варитися", не варто: вода дуже швидко випарується.

Результат кулінарного лайфхаку

Своєчасне охолодження сковороди крижаним кубиком — це гарантія того, що цибуля не пересмажиться.

Маса точно не почорніє. Навпаки, вона збереже гарний золотистий колір.

Завдяки використанню кубика льоду вдасться досягти ще одного позитивного результату: смажена цибуля збереже достатню м'якість і не набуде надмірної "хрусткості".

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *