Метод «3-3-3»: як обсмажити картоплю так, щоб вона вийшла хрусткою зовні та м’якою всередині

Приготувати такий гарнір дуже просто. Достатньо застосувати метод, що отримав назву "3-3-3", інформує Ukr.Media.

Про цей підхід до приготування популярної страви розповіли експерти в галузі кулінарії.

Суть методу "3-3-3"

Назва пов'язана з необхідністю дотримуватися важливих правил, в яких згадується цифра 3:

  • треба провести попередній трисекундний тест;
  • перед смаженням нарізану сиру картоплю треба розділити на три частини;
  • перший етап обсмажування має тривати три хвилини.

А тепер детальніше про кожне правило. Спочатку кулінар має з'ясувати, чи підходить обрана картопля для смаження.

Для цього треба виконати простий тест. Розріжте картоплину навпіл і потріть половинки одна об одну протягом трьох секунд.

Оцініть результат. Якщо шматочки овоча приклеїлися, то в продукті багато крохмалю. Для смаження така картопля не підходить: краще запекти її або зробити пюре.

А от якщо половинки картоплі взагалі не приклеїлися або слабко прилипли одна до одної, то крохмалистість є низькою або середньою: овоч підходить для термічної обробки на сковороді.

Наріжте картоплини брусочками або пластинками, а потім розділіть отриману масу на три частини.

Спочатку відправте на розігріту сковороду тільки одну частину. Через рівно три хвилини переверніть цю масу і насипте другу частину картоплі. А коли пройде ще одна хвилина, відправте смажитися третю частину подрібненого овоча.

Інші важливі правила приготування смаженої картоплі

Під час обсмажування картоплі намагайтеся не накривати сковороду кришкою.

І не додавайте сіль занадто рано. Зробіть це вже на завершальному етапі приготування страви.

Дотримання всіх вищеперелічених правил — це гарантія отримання хрусткої і при цьому ніжної смаженої картоплі.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *