Легкий літній торт з моркви, який можна на дієті

Приготуйте ніжний десерт без випічки своїм рідним та близьким. Вони гідно оцінять ваші старання! Поєднання моркви, апельсина та сиру дуже вдале. У десерті навіть немає цукру, натомість використовується мед. З'їдається такий тортик настільки швидко, що незабаром доведеться готувати ще один!

Морквяний шар

Морквина зовсім не відчувається. Є відчуття, що то апельсиновий мармелад!

Інгредієнти:

  • Морква відварена — 4 шт. (500 г);
  • Апельсин великий — 1 шт: сік апельсина — 130-150 г + цедра — 1 ч. л.;
  • Сіль — 1 щіпка;
  • Мед — 1 ст. л. велика (50 г);
  • Желатин швидкорозчинний — 15 гр + 100 г води.

Залийте желатин для обох шарів водою. Зверніть увагу, що для сирного шару потрібно менше води (див. нижче), ніж для морквяного, інформує Ukr.Media.

Відварену моркву перебийте в блендері в пюре із апельсиновим соком. Додайте мед, цедру, трохи солі для балансу смаку, перемішайте.

Сирний шар

Він такий ніжний, повітряний та вершковий. Справжнє райське блаженство!

Інгредієнти:

  • Сир (будь-якої жирності) — 300 г;
  • Сметана густа (від 20%) — 100 г;
  • Мак — 30 г (у сухому вигляді);
  • Мед — 1 ст. л. велика (50 г);
  • Ванілін або ванільна есенція до смаку;
  • Желатин швидкорозчинний — 10 г + 50 г води.

Сир перебийте у блендері зі сметаною у гладку масу. Додайте замочений заздалегідь на пів години мак, мед і ваніль. Перемішайте.

Складання десерту

Форму вистеліть плівкою. Розтопіть желатин і додайте кожен у свій шар (морквяний та сирний відповідно). Почніть формувати десерт. Додайте на дно по 1 ст. л. то один шар, то другий.

Верх прикрасьте лише морквяним шаром. Накрийте плівкою, відправте в холодильник мінімум на 4 години (краще — на ніч).

Це неймовірно смачно, вершкове і ніжно! Приголомшливий літній десерт без цукру, олії та будь-якого тіста.

Найсмачніше поєднання морквяно-апельсинового мармеладу з сирним мусом, в якому приємно лопаються макові насіння. Смачного!

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *