Так уже повелося, що в якості соусу до різних страв найчастіше використовують майонез, який не дуже підходить для здорового харчування. Влітку, у спеку, особливо хочеться чого-небудь легше, інформує Ukr.Media.
Пропонуємо приготувати смачний і легкий сметанний соус з огірком.
Інгрідієнти:
- 1 великий огірок
- 3 зубчики часнику
- 1 ч. л. лимонного соку
- 200 мл сметани 15%-ї жирності
- пучок кропу
- сіль і перець за смаком
Приготування:
Якщо замінити сметану густим йогуртом без смакових добавок, то вийде популярний грецький соус дзадзікі. В нього додають трохи оливкової олії і лимонний сік.
Огірково-сметанний соус використовується як соус до хліба або овочів. Також його часто подають до м'ясних страв або до смаженої риби.
Сметанним соусом можна поливати свіжоприготовані спагетті (пасту) або просто мазати його на запашні хрусткі грінки. Греки стверджують, що цей соус додає сили і нагороджує відмінним здоров'ям.
Джерело: ukr.media