Готую пишки-малятка на сніданок — мінімум продуктів та часу

Сьогодні будемо готувати «пишки-малятка». М'які, повітряні та ніжні, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • кефір (2,5%) — 250 мл
  • яйце — 1 шт.
  • цукор — 5 ст.л.
  • сіль — дрібка
  • ванільний цукор — 1 ч.л.
  • сода — 1 ч.л. (без гірки)
  • олія — 2 ст.л.
  • борошно — 3 склянки (480 г)

Приготування:

У миску розбиваємо 1 яйце, додаємо дрібку солі, всипаємо 5 ст.л. цукру та 1 ч.л. ванільного цукру і вінчиком злегка збиваємо масу до однорідності.

Далі в тісто вливаємо 2 ст.л. олії і ще раз добре все перемішуємо.

Тепер в іншій ємності змішуємо кефір і соду. На 250 мл кефіру потрібна 1 ч.л. соди без гірки. Кефір жирністю 2,5%.

Яєчну суміш з'єднуємо з кефіром і починаємо потроху всипати просіяне борошно. Зазвичай у мене йде 3 склянки борошна. Тісто не має бути забитим, і воно навіть може трохи прилипати до рук.

Розкочуємо тісто в пласт товщиною 2 см. Я завжди працюю з тістом на силіконовому килимку. Якщо ви будете розкочувати просто на столі, то трохи підсипте борошна, оскільки тісто прилипне до столу і з ним важко буде працювати.

Беремо будь-які форми для печива або звичайну склянку відповідного діаметру і вирізаємо пишки.

Краї можна легко вирівняти пальцями. Ще можна на звичайних кружечках зробити надрізи з 4-х сторін і отримати незвичайну форму.

Коли пишки вирізані, в сковороду наливаємо олію, кладемо заготовки, накриваємо кришкою і обсмажуємо їх близько 2-х хвилин на слабкому вогні. Потім перевертаємо їх і обсмажуємо з іншого боку.

«Пишки-малятка» готові. Особливо смачно їх їсти зі сметаною, джемом або варенням. За бажанням зверху їх ще можна присипати цукровою пудрою.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *