Готуємо бандуряники за цікавим рецептом — вийде смачнюща вечеря

Бандуряниками називають старовинну страву лемківської кухні. У перекладі з діалекту лемків "бандура" — картопля. Це страва з довгою історією та відмінним смаком, інформує Ukr.Media.

Хочете переконатися, виділіть годину на приготування і купіть інгредієнти:

  • картопля — 800 грамів;
  • цибулини — 2 штуки;
  • печериці — 220 грамів;
  • три зубчики часнику;
  • сметана — 200 грамів;
  • борошно — 3 столові ложки;
  • одне яйце;
  • твердий сир — 100-200 грамів;
  • вершкове масло — 2 столові ложки;
  • олія для смаження;
  • 150 мл води;
  • чорний мелений перець, сіль.

Приготування:

Насамперед потрібно очистити і дрібно натерти картоплю, одну цибулину та часник. Не принципово, використовуєте ви тертку чи блендер — всі ці інгредієнти мають перетворитися на кашу. Необхідно злити зайву рідину, якщо натерта картопля вийшла надто водянистою.

Після цього потрібно додати в суміш яйце, 1 столову ложку сметани, сіль, перець і дві столові ложки борошна. Додаючи кожен новий інгредієнт, все ретельно перемішуємо.

Основа бандуряників вже готова. Розігріваємо сковороду, додаємо трохи олії. Потім викладаємо ложкою масу для бандуряників і обсмажуємо на середньому вогні з двох боків до гарної золотистої скоринки.

Щоб приготувати соус до бандуряників, пасеруємо близько 2 хвилин на вершковому маслі подрібнену цибулю. Потім відправляємо на сковороду нарізані гриби, солимо, перчимо на свій смак і тушкуємо протягом 5 хвилин. Швидко вмішуємо в гриби повну столову ложку борошна. Потім вливаємо холодну воду і знову швиденько перемішуємо.

Дайте соусу покипіти хвилину, але не припиняйте помішувати. Потім додайте рідку сметану або вершки, добре перемішайте, зменште вогонь до мінімуму і варіть соус ще 3-4 хвилини.

Найкраще готувати бандуряники з грибами в духовці порційно, у глиняних формочках максимум 6 см заввишки, але можна приготувати і в одній великій формі.

Нанесіть трохи соусу на дно посуду, потім укрийте бандуряником, потім знову змастіть соусом — і так до самого верху миски. Верхній млинець також змастіть соусом і присипте тертим сиром.

Відправляємо все в розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин. Акуратно виймаємо бандуряники з духовки і насолоджуємося.

Смачного!

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *