Дріжджове тісто не підіймається: кулінари розповіли, що потрібно зробити

Працювати з дріжджовим тістом досить складно, інформує Ukr.Media.

Багато господинь хоч раз стикалися з тим, що опара не піднімалася.

Експерти у галузі кулінарії підказали просту хитрість, яка допоможе вирішити цю проблему.

Чому тісто не піднімається

Дріжджове тісто може не підніматися з кількох причин.

По-перше, важливо звертати увагу на терміни придатності дріжджів.

Також потрібно суворо дотримуватися умов їхнього зберігання.

Крім цього, для випічки на дріжджах краще використовувати пшеничне борошно.

Тільки його попередньо обов'язково треба просівати. Тоді тісто вийде м'яким і повітряним.

Тісто не піднімається, якщо використовувати холодне вершкове масло. Воно має бути кімнатної температури.

Також тісто "впаде" при додаванні великої кількості цукру.

Опара може не піднятися і в разі, якщо додати сіль у середині процесу приготування. Цей інгредієнт потрібно сипати наприкінці.

Як вирішити проблему

Є простий спосіб, який допоможе "реанімувати" опале тісто.

Духовку треба розігріти до 50 градусів. На нижньому ярусі ставимо деко з водою, а трохи вище розміщуємо опару.

Закриваємо дверцята і чекаємо, поки тісто підніметься.

Можна обійтися і без духовки. У каструлю наливаємо гарячу воду і накриваємо рушником. Ставимо зверху тісто й обертаємо рушником.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *