Для мене це найкраще рідке тісто для пирогів — відмінно пропікається з будь-якою начинкою

Це тісто відмінно пропікається з будь-якою солодкою начинкою, яку можна закласти на дно форми, між тістом або на тісто. Пиріг після випічки виходить повітряним, пористим та дуже смачним, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 300 г чорної смородини (заморожена) або будь-які інші фрукти

  • 200 г борошна

  • 140 г цукру (+ 1 ст. л.)

  • 100 мл молока

  • 9 ст. л. рослинної олії

  • 2 курячі яйця

  • 1 ст. л. без гірки розпушувача (10 г)

  • 1 ст. л. крохмалю

  • 1 щіпка солі

Приготування:

У миску висипаємо цукор (140 гр.), розбиваємо яйця і добре збиваємо віночком або міксером. Я все збиваю міксером, виходить швидше.

У збиті яйця з цукром вливаємо олію (можна замінити на розтоплене вершкове масло), молоко, додаємо сіль і ще раз збиваємо. Висипаємо розпушувач, додаємо порціями борошно що залишилося та збиваємо міксером.

Виходить досить густе тісто. За бажанням можна ще додати ванілін.

Заморожену чорну смородину викладаємо у форму (у мене кругла діаметром 24 см), посипаємо цукром (1 ст. л.), крохмалем і перемішуємо. Смородину можна замінити на будь-які ягоди до смаку.

Підготовлені ягоди заливаємо тістом, ставимо в духовку, попередньо включену на 200 градусів, і готуємо 30 хвилин. Температура та час запікання залежать від духовки.

Як тільки пиріг підніметься, добре зарум'яниться, виймаємо та перевіряємо на готовність зубочисткою. Готовий пиріг із ягодами на 10 хвилин залишаємо на столі.

Потім лопаткою проводимо між формою та краями пирога, накриваємо плоскою тарілкою.

Перевертаємо, постукуючи дном, і отримуємо гарний пиріг. Якщо трохи ягід залишається на дні форми, то збираємо їх лопаткою та розміщуємо на пирозі. Остуджуємо.

За бажанням остиглий пиріг з чорною смородиною посипаємо цукровою пудрою і відразу подаємо на стіл з улюбленими напоями.

Пиріг до чаю виходить повітряним, пористим, дуже ніжним та смачним. Солодке тісто, кисленькі ягоди — це чудове поєднання.

Смачного!!!

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *