Чи можна отруїтися вином, яке довго стояло відкритим

У багатьох людей вдома зберігається пляшечка вина, яку вони не пам'ятають, коли відкрили. Чи існує ризик для здоров'я від вживання такого напою?

Німецькі вчені стверджують, що вино, яке простояло на полиці невідому кількість часу, в рідкісних випадках може нашкодити організму. Однак потрібно бути готовим до того, що цей алкогольний напій може з часом змінювати свої смакові якості, і бути на смак вже менш привабливим для людини, інформує Ukr.Media.

Незважаючи на те, що практично на всіх пляшках вина вказують термін придатності, його можна спокійно пити набагато довше. Проблеми зі здоров'ям можуть початися лише у тому разі, якщо в рідину потраплять шкідливі бактерії, які можуть провокувати вкрай неприємні захворювання. Але подібна ситуація є великою рідкістю, оскільки спирт знищує більшу частину мікроорганізмів, що становлять загрозу для організму людини.

Але якщо на якості вина час не відіб'ється, то ось смакові відчуття від вживання напою, можуть бути абсолютно не ті, як після вина з недавно відкритої пляшки. Напій може не тільки втратити всі свої особливі нотки, але і навіть стати неприємним. Причина цього криється в окислювальному процесі. Основний привід відмовитися від споживання вина з конкретної пляшки — поява аромату, що нагадує оцет і зміна природного для конкретного сорту кольору.

На думку фахівців з області харчування, ні про що не думаючи алкогольний напій можна вживати до п'яти діб після розкриття пляшки. Вино слід тримати в місці, куди не потрапляли б промені сонця і зберігалася стабільно прохолодна температура повітря. Такого роду умови зберігання дозволять істотно скоротити швидкість різних хімічних процесів. Щоб продовжити термін придатності вина, можна у випадках, коли залишається напій, переливати його в більш меншу пляшку, що допоможе запобігти потраплянню в нього великого обсягу кисню.

Джерело: ukr.media

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *